Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-01-03

Äntligen nycklar till huset


Efter lång väntan på nycklar till nya huset är vi äntligen i Portugal och kan hämta dom. Flyget gick från Kastrup 8.15 så det blev till att kliva upp 3.30 för vidare transport till Helsingborg och Öresundståget som tog oss till flyget. (Firade nyåret hos pappsen i Skåne). När planet gick ner för landning blev jag tvärförkyld. Både näsa och ögon började rinna, helskumt.
Så iväg för att hyra bil. Då ska man ha tålamod, en enda kille kollade av och lämnade ut bilarna och vi var ett antal som stod och väntade. Till slut fick vi i alla fall vrålåket och kunde styra kosan mot Tomar.

Dokumentation över en repa på bilen

Det första vi gjorde när vi väl kom till Tomar var att åka förbi mäklaren och hämta nyckeln till huset och sen for vi dit och kollade in läget. Jodå, det stod kvar bland alla sina olivträd. Det känns ganska overkligt att vi ska bo här vid denna tid nästa år.

Just nu bor vi på ett B&B strax utanför Tomar. Det är ett jättetrevligt engelskt par som driver stället. Det är jättefint här men bra kallt inomhus. Vi fick bädda med en filt på madrassen för att inte frysa ihjäl när vi la oss för att sova inatt. Det finns bara ett litet element i rummet som är på kvälls- och nattetid så rummet hinner inte bli uppvärmt. Bra lärdom tills vi flyttar hit.
Här blev vi serverade en trerätters med vin för 12€, så gott, och proppmätta blev vi.

Efter en god frukost for vi till en byggmarknad för att kolla priser, om det var billigare överlag än hemma och det var det. Och vi köpte vår första inredning; en varsin hopfällbar stol och en tvålpump :-).
Men vi kommer nog ta med oss toa-stolar från Sverige för här är dom klena och orkar inte med det dom ska, dvs spola bort allt. Papperet får man lägga i en sophink bredvid annars blir det stopp. Svårt att komma ihåg.

Besök på banken för att fixa försäkring på huset och lite annat bankpyssel. När det väl var gjort for vi till huset, öppnade alla fönster för att släppa in lite ny luft. Det är kallare inomhus än utomhus där det är 14-15°. Tur att tjocka jackan fick följa med. Vi sopade lite och började göra ritning över huset, framför allt övre köket som bara är ett skal. Det ska vi planera och fundera över hur det ska inredas när vi kommer hem.
En liten fika blev det på ena ”verandan” innan vi packade ihop och for tillbaka till vårt B&B och ännu en god middag.


0 kommentarer: