Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-01-07

Marknad och mer städning

Efter sista natten och en kylig frukost på vårt B&B for vi in till stan och fredags-marknaden. Det myllrade av skrikande försäljare som sålde allt möjligt, från skor, kläder, tyger och täcken till fruktträd, grönsaker, kött och bröd. Här kan man köra en hel del kap, köpte två jumprar i angora/ull för en hundring styck, klart överkomligt.

Fredags-marknaden

 På väg till huset för fortsatt städning åkte vi förbi en skylt med ”Torres shopping”. Nyfikna som vi är måste saken undersökas så det blev en avstickare till Torres de Novo. Där hittade vi byggmarknad, handelsträdgård och allt möjligt man kan tänkas behöva i framtiden. Ett ställe att lägga på minnet. En kombinerad toarullehållare/toaborste införskaffades, det som finns i huset är så ofräscht så där vill man inte ens hänga en toarulle.

Nedre toan med den fina pappershållaren. Rent och snyggt :-)

Väl tillbaka i huset fortsatte städningen på övervåningen. Nu är det riktigt fräscht och man kan se ut genom fönstren.
Utsidan på huset med alla fönsterjalusier öppna och blänkande fönster.

Grannen tittade förbi tillsammans med sonen som talade engelska. Nu fick vi klarhet i vad granngubben menat då vi planterade apelsinträden, och mycket riktigt, han var orolig att träden inte skulle klara morgonkylan. Men ett grannhus några hundra meter bort har apelsinträd så vi håller tummarna. Han hade  tillverkat stödpinnar till våra träd som han gav oss så imorgon ska Hasse pilla ner dom i jorden. En riktigt gullig granne har vi fått minsann.
Efter en fika på inglasade verandan for vi tillbaka till Tomar och tog in på hotell. Äntligen lite värme och vi slipper sova påklädda. Och varmt i duschen, riktigt lyxigt.
Middag blev det på en restaurang i stan, en härligt god Shepards pie på portugisiskt vis med köttfärs, grönsaker och potatismos blev det, supergott. Mätta och dana tog vi en liten promenad tillbaka till hotellet där en varm och go´ natt väntar.

Övre kök mot vardagsrum, dörren går ut mot trappen på utsidan av huset

Övre kök

Ett av övre sovrummen, två likadana till finns

Övre vardagsrum, vänster dörr mot trappen på utsidan av huset och den högra ut till balkongen


Övre badrum med den obligatoriska bidén
Till sist en bild på Convento de Cristo, templet som ligger och vakar över staden


0 kommentarer: