Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-01-07

Sista dan

Det blev inte så varm o go natt som vi tänkt oss. Värmen slog av efter ett tag och strax blev det ruskans kallt igen. Vi vaknade och fick starta värmen flera gånger under natten. Frukostrummet krävde jacka, iskallt. Fattar inte hur folk överlever.

Sista dan i Tomar. Vi for ut till huset och ”planterade” stödpinnarna grannen givit oss. Medan Hasse stagade träden räknade jag olivträd. 54st har vi så vi måste lära oss hur man sköter och skördar och vart man säljer alla oliver. En liten inkomst lär det bli. Från getbonde till olivbonde är inte illa.

Ett av apelsinträden som blivit stadgat

54 olivträd på tomten. En hel del jobb med att rensa och ta bort rotskott väntar
Att prmenera i Tomar är som att gå i Gamla stan fast i en helstad

Det gäller att ha tungan rätt i mun när man kör i de trånga gränderna

Floden med parken mitt i Tomar


Flod och park i annan vinkel. otroligt vackert, speciellt en strålande dag som denna

Resan gick vidare till Lissabon där passade vi på att besöka gamla hederliga Ikea där vi hämtade en katalog. Alltid kul att jämföra priser. Vi hade tänkt oss en typisk Ikea-räkmacka men dom har inte kommit hit så det fick bli en skinkmacka a´ la Sueco. Men det finns Lingondricka och lingonsylt så livet här nere kommer inte bli alltför svårt :-)

Ikea

I natt bor vi på ett hotell som vi bodde på första gången vi var ner, då med vovvarna. Här verkar det vara lite mer ordning på värmen så vi hoppas att slippa frysa inatt.

Men soligt och vackert väder samt vindstilla, 18°. Som en svensk sommar. Ljuvligt! Vi gick ner till centrum och turistkvarteren där det myllrade av folk. Vi satt på ett utecafé och tittade på människorna som strosade förbi, en del hade kortbyxor medan andra gick omkring i full pälsmundering. Snacka om kontraster. Efter en god fiskmiddag gick vi tillbaka till hotellet och förberedde oss för hemresan i morgon. Ska bli skönt och komma hem och krama vovvarna samtidigt som man gärna vill stanna kvar och kavla upp ärmarna för att få ordning på huset. Men det får vänta ett halvår eller så.

Boa noite

Värsta turiststråket i Lissabon

Dagmåne över Lissabon

Rostade kastanjer såldes överallt. riktigt gott

Flott butik i vackert hus i Lissabon

Lissabon by night


0 kommentarer: