Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-07-11

Cykeltur till Tomar 6,6


Idag blev det inte så mycket gjort i huset. Efter en smärre sovmorgon och tur med hundarna äntrade vi våra cyklar för att ta oss till Tomar. Hasse har hela tiden sagt att det är 3,5 km till stan, jag kollade och det var 6,6 km, så nog har vi fått motion alltid. Tanken var bl.a att hyra bil. Lite jobbigt i längden att cykla och det är svårt att få med putslagningsmedel och färg på pakethållaren. Vi kollade på tre ställen och alla hade sina bilar uthyrda. Antingen är det högsäsong för biluthyrning eller så finns det bara några få bilar tillgängliga. Ett av ställena hade eventuellt en i morgon för 350€ vilket var lite väl dyrt. När vi kom hem kollade vi på nätet och hittade en uthyrare vi missat som hade en för 180€ vilken vi bokade till i morgon.
Vi gick också till PT, det nationella telebolaget. Man kan inte beställa telefon eller internet per telefon eller över webben, här måste man göra allt personligen. Det var lättare sagt än gjort. Vi behövde Fiscalnummer (skattenummer), bankens NIB-nummer, portugisiskt telefonnummer – vilket vi skaffat ett kontantkort till mobilen, samt pass. Så det var bara hem och försöka tyda alla miljoner dokument för att hitta rätt uppgifter. Det gick det också.

På vägen hem stannade vi på stormarknaden och handlade lite som kunde få plats i ryggsäckarna. Bl.a köpte vi jordnötter - salta trodde vi. När vi kom hem och tog en näve visade det sig att det var pepparjordnötter, lite chockartat när man förväntar sig salta nötter.
Vi kom hem ganska sent så det var bara att ta ut hundar, fodra dom och oss. Idag blev det något som vi tror var potatisstavar med fisk, det smakade som Janssons frestelse, riktigt gott, till det hade vi stekta squashskivor som vi fått av grannen. Gott i gottgott.

Hasse har hunnit med att göra lite nytta medan jag suttit och pillat med papper. Nu är den stenlagda ingången ren, inte längre svart av lort. Det blir så snyggt.

Vi fick äntligen kontakt med K-Line som transporterar containern. Den ska landa i Lisabon på måndag så snart har vi vår lilla CV2:a och Harleyn här. Ska bli skönt.

Det har kommit brev från Försäkringskassan. Dom är adresserade hit + att våra personnummer är förtryckta. Papperen vill dom ha tillbaka med en anledning till flytten samt förfrågan om adressen hit och personnummer.  Varför fråga när dom redan vet? Ibland fattar man inte vad myndigheter håller på med.


0 kommentarer: