Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-07-02

Första dagen ut i Europa

Efter en härlig och vilsam helg hos Annelies kära far och mor i Skånes Fagerhult med en massa god mat och trevligt sällskap, bar det av söderut tidigt på morgonen. Bilen lastades med lite mer grejer, filmer och böcker, ifall vi nu skulle bli sysslolösa där nere i Portugal :-)

Pappa Börje, mamma Ingrid och Hasse

På vägen ner hade jag hundar i knät mest hela tiden vilket kommer bli svårt då datorn med kartprogram och GPS skall vara där så vi hittar hem till Tomar. Pappa fixade till en liten avskiljare av masonit jag kunde sticka ner bredvid sätet så hundarna kan hålla sig på rätt ställe i bilen.

Hundarna har fått en fin plats i bilen, numer avskiljd från mig med en masonitskiva

Resan gick smärtfritt. Vi åkte bron över till Danmark och vidare över Bältbroarna (dyrt!) in i Tyskland. Vi trodde det skulle finnas någon slags gränskontroll men det enda som visade att vi kom till Tyskland var en vägskylt. Hur smidigt som helst. Vi stannade på första bästa rastplats och köpte en  vignette (med reservation för felstavning) för den nätta summan av 1700:-- så att vi kan köra på motorvägarna helt lagligt. Otroligt nog var där inte en enda kö! Trots att den tyska semestern startade idag. Tidigare när vi kört här har det gått i snigelfart på motoervägarna. Kanske det flöt på för att vi inte tog samma väg som då.

Bron över till Danmark

Framemot kvällningen blev det dags att söka natthärbärge. Vi hade tänkt oss ett ”lådhotell” men där fanns ingen möjlighet att ta sig in med lastbil, parkeringen var klart gjord för personbilar så sökandet gick vidare. Vi hade för oss att Novotel var ett slags lådhotell så där lyckades vi svänga in och parkera hjälpligt. Men lådhotell var det inte, utan det visade sig vara ett 4-stjärningt chabrak där dom tar bra betalt för allt. Extra betalt för varje hund, frukost, parkering och wifi, sånt man tycker borde ingå när rumspriserna är saftigt tilltagna. Men vi orkade inte leta vidare så där ska vi sova gott inatt hoppas jag.

Svindyra Novotel i Hildesheim

En tur till baren där vi intog middag. Jag beställde in biff stroganoff som visade sig bli två små fiskbitar på en tallrik och Hasse åt någon form av fisk han med. Iddes inte tjafsa om att jag fick fel mat, hade fått vänta en halvtimme till. Det hade nog inte hundarna uppskattat, dom ville hellre gå på promenad.

Ännu en kompis, Alfons, dom träffar för sista gången

Vi lyckades få dom att sitta samtidigt på gräsmattan, ett konststycke i sig

2 kommentarer:

Anonym sa...

Så tomt det blev för far och Alfons när ni for iväg. Kändes mycket deppigt, men vi är så glada för ert "språng" ut i det okända. Tack själva för en härlig helg och vovvarna har haft det så härligt tillsammans. Kör nu vidare lugnt och njut av er resa, vi ser fram emot att varje kväll läsa om er färd ner till Tomar. Puss och kram Pappa och mamma.

Annelie Föll och Hans Alin sa...

Puss o kram på er med