Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-07-22

Kontokortsbedrägerier och ett rum klart

I natt kom ett SMS från Handelsbanken. Dom hade spärrat mitt kort på grund av misstänkt kortbedrägeri. Sprang ner till datorn och kollade upp kontot men ingenting syntes där så jag ringde Handelsbanken och kollade vad som var på gång. Ungefär en timme tidigare hade ett köp försökt göras på nätet men nekats, HB ville veta om det var jag eller om det var något fuffens. Eftersom det inte var jag kom vi överens om att spärra kortet helt för att undvika fler försök.
Jag frågade hur det kom sig att dom reagerade på just detta köp och aldrig tidigare då jag handlat på nätet. Tjejen sa att det dels kunde vara kända misstänkta sidor köpet görs på eller så är det en massa logaritmer som reagerar på ett annat köpmönster/beteende. Helt otroligt!
Tur att det finns snillen som kommer på dessa program eller vad det nu är som kan känna av att det är något lurt på gång. Nu var det egentligen ingen större fara för jag har aldrig mycket pengar på kortkontot utifall att man ska råka ut för stöld eller tappat kort.

Idag blev ett sovrum klart, sånär som på garderobsdörrarna som ska lackas. Tak och väggar är målade, nytt golv lagt (det gamla var brunt murrigt och trasigt klickgolv), målat garderob invändigt (var bara sunkiga omålade spånskivor i garderoben) och snickerier vitlackade. Det blev så ljust och fräscht mot vad det var innan. Så nu har vi flyttat in vår uppblåsbara säng dit och ska fortsätta med nästa rum.
Golvet hade vi med från Sverige. Hasse brukade fika frukost på Hornsgatan där han lärde känna en kille med golvfirma. Efter diverse utfrågningar om vilket golv man bör satsa på eftersom klimatet är aningens speciellt här nere. Han berättade att dom gör klickgolv i Portugal men han tyckte inte att de var av tillräckligt bra kvalitet för att säljas på hans firma. Vi fick goda råd och det slutade med ett norskt fabrikat, Alloc, ett golv som klarar av klimatet här nere.


Före
Efter

Idag tog vi också en inspektionsrunda på en del av tomten. En och annan oliv hittade vi, får se om det dyker upp bär lite senare eller så har det varit för torrt. Men ett fikonträd hittade vi, fullt med fikon. Ska bli mums när dom är klara.


3 kommentarer:

Anonym sa...

Bra jobbat, jättesnyggt!
Agneta

Anonym sa...

Så duktiga ni är, så bra det blev. Penslar postade idag så det är bara att jobba på!!
Kramar Farsan & morsan

Annelie Föll och Hans Alin sa...

Ja visst blev det fräscht. En fröjd att sova här.
Tack snälla pappa, tänk så ännu mycket finare det blir med riktiga verktyg.