Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-07-09

Skräp, skräp och åter skräp

Igår upptäckte Hasse att dasslock kan vara farliga. Det sjönk ihop när han satte sig på det och när han sen reste sig sa det tjong! när det gick tillbaka till sitt ursprungliga läge och slog honom rätt på de heligare delarna. Av tjutet att döma trodde jag minst att han halkat och slagit ihjäl sig. Det blir till att lägga till dasslock på inköpslistan :-)


Varning för dasslock!

Idag har vi fortsatt rensa ur på vinden. Det känns i benen att man sprungit upp och nerför trappor med skräpet. När vinden väl var tömd var det bara att dra på sig huckle och andningsskydd. Att gå med sopen innan dammsugaren var ett måste. Det är en industridammsugare, men trots det orkar den inte med allt damm som ändå blev kvar på golvet. Dammsuga några kvadratmeter sen ut och tömma påsen, in i gen och göra om proceduren. Den klarade halva vinden sen tröttnade den helt, dammsugaren alltså. Får se om Hasse kan få fart på den i morgon igen.


Skräp, skräp och åter skräp

Högar med damm, jox och döa fåglar

Det här med flyttstädning existerar tydligen inte här nere. Alla hus vi tittat på har sett för jäkliga ut. Fullt med skräp och skitigt. Portugiserna har tydligen inte insett att ett fräscht hus är enklare att sälja än ett sunkigt ställe. De flesta hus vi kollat på har varit till salu läänge. Man kanske skulle starta upp en konsultverksamhet som stajlar innan försäljning. Då skulle man helt klart få mycket att göra.


Hopsamlat skräp vi ska försöka få iväg

Lägg märke till byk-karet. Såna säljs nya för 750:- (detta är helkasst och fullt med fågelskit). De används tydligen fortfarande.

Grannen är för go. Idag kom han förbi med en kasse squash, så nu blir det squashplättar til middag. Vilken tur att vi hittade gasolköket igår, att micra squashen är nog ingen höjdare.


Hasse tillagar fantastiska squashplättar i vårt provisoriska kök

Idag gör vi kväll tidigt och ska titta på nån dvd och pusta ut så vi orkar ta nya tag i morgon.

Man tager vad man hittar när inte sängarna kommit fram än
4 kommentarer:

annikasvovvar sa...

Ååå lille Loffe!!! Hur går det för vovvarna?? Är det varmt.. Ja sysslolösa är ni inte ialla fall!! =)
Pussa vovvarna massor!!!
Kraaam

Anonym sa...

Jag tycker att det är en sån rörande och härlig bild på Loffe när han ligger på den ihoprullade mattan! Ni måste vara jättenöjda med att vara framme, och äntligen kunna börja med att få huset få fötter.
Agneta & Robi

Anonym sa...

Spännande o kul att följa er resa.

Anneli (Hilda)

Annelie Föll och Hans Alin sa...

Visst är vi nöjda med att vara här. Om man sen hade en trollfé som viftade med staven... så man bara kunde ligga i hängmattan och njuta. Nåja vi får vara vår egen trollfé :-)