Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-07-13

Köksplaner, mer byråkrati mm


Idag fick vi faktiskt ordning på mobilabonnemanget, vi hade alla rätt papper med oss.
När vi ändå var i Tomar tänkte vi anmäla oss till sjukvården. Mäklaren tipsade att vi kunde göra det på hälsocentret i Tomar eftersom det finns folk där som kan engelska. Men se det gick inte, dom skickade oss till det lilla lokala hälsocentret i Sao Pedro där det är tveksamt att de kan engelska. Ska bli spännande och se hur det går på Måndag.

Fixa transpondern till vägtullarna får anstå till framtiden. Vi blev skickade till posten, men det är ju där man betalar då man redan kört på såna vägar. Klar språkförbistring här. Vi får söka vidare.

Björnbär i massor, blir gott när dom är mogna. Bara köket blir klart blir det saft, sylt mm

Fredagar är den stora marknadsdagen i Tomar. Här finns allt, traktorer, täcken blommor, mat, skor, kläder, verktyg och vad man nu vill. Massor med folk som trängs och försäljarna gastar om sina grejer. Det är här man ska handla, bra priser och fräscha grönsaker och frukt, men idag blev det bara vitlök och jordgubbar.


Mäklaren tipsade även om en kök-tillverkar-firma som finns alldeles nära oss. Vi for dit men hittade ingen infart till byggnaden man såg från vägen. Medan vi snurrade runt för att hitta in kom en bil därifrån som vi hejdade. Hasse hoppade ut och gestikulerade vilt och till slut fattade dom vad han ville så dom följde med hem och kollade på utrymmet somska bli kök och fick provisoriska ritningar vi gjort med Ikea-planner. Här är det vanligast med platsbyggda kök, inte som i Sverige där man åker till en firma och får med sig hem ett gäng skåp man pillar upp, typ Ikea. Har vi förstått det hela rätt så är det otroligt nog billigare än att köpa från Ikea. Vi får se på Måndag då dom kommer med kostnadsförslag m.m. Dom kan ingen engelska så jag hoppas verkligen att det blir ett kök. Men vi har ju alltid mäklaren att hojta på som kan hjälpa oss att översätta.

Mäklaren ja, Claudia och hennes kompanjoner på Shavetejo är helt fantastisk. Dom är otroligt hjälpsamma. Funderar ni någonsin på att skaffa hus här så kan dom varmt rekommenderas.

Druvor i klasar. Dessa hänger utmed vägen vid en ödetomt. En eller annan druva ska man väl kunna våga sig på

Vi har varit och tittat på tvättmaskin. Smutshögen växer och tvätta för hand funkar inte för vi kan inte hitta några proppar till handfat eller diskho i affären. Killen i butiken tyckte att vi skulle komma tillbaka på Lördag för då är det stor-rea på 20%. Lite ovanligt då man är van vid att försäljarna vill sälja NU!

Att handla här är lite speciellt. Kassörskan stoppar alla varor i påsar. När vi ville packa själva direkt i ryggsäcken blev det lite snurrigt. Hon förstod inte vad vi menade så hon gav mig några varor och en del packade hon i påsar. Och dom packar bara några få saker i varje påse så det måste gå åt miljoner kassar varje dag. Inget vidare miljötänk, men vi får väl lära upp dom :-)

Gissa vad det blir till middag?

Dagens middag. Squashsoppa med lite tomatpure, lök, grädde och kryddor. Gott gott

Blommor på en buske på tomten

Blommor på en anna buske på tomten


  

0 kommentarer: