Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-07-26

Lite botanik


Vi har varit på besök i grannens trädgård. Herre jösses vilka tomater, stora som gigantiska grapefrukter. Där fanns en massa grönsaker och frukter som vi inte har en aning om vad det är, men det lär vi få reda på så småningom. Spännande att se vad man odlar här nere och ännu mer spännande att lära sig använda grödorna. Och mer squash fick vi då förstås, plus en flaska egenproducerat vin. Grannen har en liten vinodling och i förrådet sitt har han en 1000-liters tank med vin, så hittar jag inte Hasse nå´n gång vet jag vart jag ska leta.

Grannen Antonio med favoritgrödan Squash


Bautastora tomater, undrar hur dom ser ut när dom växt klart och mognat

Själva har vi fyra äppelträd, (förutom alla olivträd) som dignar av äpplen. Träden har vuxit vilt en massa år så äpplena är inget vidare goda, men dom blir nog bara dom blir lite omskötta. Frågan är väl vad man gör med all frukt.
Fikonträdet, eller det ser snarare ut som en stor buske, dignar även det av frukt. Undrar just vad man kan göra av fikon mer än marmelad och sylt?

Fikon

Så har vi ett gigantiskt träd med vad vi tror är granatäpplen. Det får väl bli juice som är bra för prostatan, så Hasse håller sig frisk.

Blivande granatäpplen tro?

Olivträden ser inte ut att ge så mycket frukt i år. Vi har i alla fall inte sett så mycket kart på våra, men dom kanske kommer senare, vet inte om det finns tidiga och sena sorter. Det är nog samma sak där, ingen har skött om dom på lång tid. Dom ser snarare ut som buskar på grund av alla rotskott, och några är totalt intrasslade i vinrankor. Det blir en hel del jobb med att klippa rent runt dom och få i gång produktionen. Det skulle vara så kul att ha sin egen olivolja.

Vildvuxet olivträd

Vinet håller på och tar över olivträdet

Den svarta herrelösa hunden har inte setts till något mer. Jag spanar vid varje promenad i fall man skulle få syn på honom men han är som uppslukad av jorden.

Jag förstår mig inte på posten. Enligt postens hemsida skulle det kosta 1200:- / person att eftersända post till utlandet en gång per vecka i sex månader. När vi sedan beställde gick det på 440:- för båda i ett år. Fastän eftersändningen bara skulle vara en gång i veckan kommer det brev nästan varje dag. De senaste dagarna har eftersändningskuverten varit från Norge! Det verkar som breven skickas till Norge för att sedan skickas hit till Portgal? Underligt, jag fattar ingenting men breven kommer ju fram i alla fall och det får man väl ge dom credit för. Men paket eftersänds inte, så det är bara att hoppas att ingen skickar paket till oss via Sverige.

Små hål lite överallt på tomten. Möss hoppas jag så det inte är några andra otäcka varelser

0 kommentarer: