Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-07-27

Nya bilen hemma

Idag blev vi med bil. Först bar det av till banken som fixade en typ postväxel sen vidare till Abrantes och bilfirman. Vi hade stämt träff till 15.30 och kom därifrån vid 18.30, som sagt tålamod och tid behövs. Det var en trave papper som skulle skrivas under; köpekontrakt, garantipapper, servicepapper, papper om att man övertog ansvaret för bilen, signatur på alla bilagor. Förutom det skulle dom ha kopia på pass och skattenummerdokument.
I Sverige när man köper en bil hos en bilfirma brukar bilen vara försäkrad en vecka så att man får tid på sig att försäkra bilen själv. Icke så här. Så det blev att jaga rätt på Carla på vår bank för att få till en försäkring. Här är det banken som sköter såna saker. Samtal fram och tillbaka med henne, till slut fick vi ett papper att bilen var försäkrad så vi tordes ta hem den.
Innan vi fick ut bilen hade dom gått igenom den grundligt, 129 olika pnkter hade dom kollat och på ett ställe vid bakluckan fanns en repa vilket resulterade i lite omlackering. Inte konstigt att allt tog en himla tid.


Finbilen

Bilen har GPS också som aldrig varit installerad, denna installerade dom nu och var gulliga och fixade den på svenska, och det utan att vi bad om det. Om en månad eller 200 mil ska vi fara tillbaka med bilen och dom ska gå igenom att allt funkar som det ska. Klart imponerande av servicegraden.
På vägen hem stannade Hasse vid banken, (dom stannade kvar enkom för detta – helt otroligt) det behövdes namnteckning på försäkringspapperen. Men där krånglade det till sig en aning. Om man kunde visa att man haft fem skadefria år blev det nästan halva priset på försäkringen, men några sådana dokument hade vi så klart inte med oss så det bidde ingen försäkring till syvende och sist. På måndag bär det av till banken igen för att visa upp försäkringsbrev på gammelbilen, där står ju de skadefria åren. Hoppas bara att dom kan godta det, annars finns ju alltid Google translate :-)

Appropå Google translate så använde tjejen på telebolaget den tjänsten ganska flitigt då vi beställde telefon. Har vi förstått det rätt så är det inte helt ovanligt att man gör så.

Idag blev det Agnetas Squashsoppa till middag. Riktigt smarrigt.

Den var mycket godare än den ser ut
0 kommentarer: