Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-07-10

Olika som natt och dag

Duro och Loffe är som natt och dag. Loffe han far omkring och undersöker allt och är med och håller koll när vi arbetar. Idag har vi röjt lite i ”rabatten” framför ingången. Loffe han var med hela tiden, sniffade och snusade runt, grävde gropar och kutade in och ut ur buskar och ogräs. Duro han är mer ängslig och ligger mest på soffan då han inte följer efter mig, just nu ligger han under min stol, inte för att han är nyfiken utan för att han är orolig att bli lämnad. Han söker trygghet hela tiden.
När vi är på promenad far Loffe omkring som ett skållat troll och bryr sig inte ett dugg om underlag eller vad som finns runtomkring – allt som betyder något är jakten på eventuella möss eller andra trevliga bytesdjur. Duro är mer ömfotad och försiktig. Han tycker inte om att gå ut i geografin för det torra gräset sticks. Han är inte lika äventyrlig som Loffe utan går mestadels lugnt och stilla i kopplet. När vi väl fick upp en liten öppen yta framför ingången vågade Duro smyga sig dit och kolla läget. Men det var med den försiktiga tassen före, när han kände att det inte stacks gick han vidare med nästa tass. Allt ogräs hade dödat det mesta undervegetation så där är mest jord nu så det var helt ok.

Grannarna var förbi igår och sa att dom skulle komma och slå gräset amanhã (imorgon). Nu har nästan hela ”imorgon” gått och ännu ingen slåtter. Det är lite mañana mañana här.

Äntligen är lastbilen tömd. Som ett under följde det med ett nytt dasslock i packningen så nu är det skiftat på ena toaletten till Hasses stora lycka :-)
Frågan är bara var sjutton vi ska göra av grejerna som kommer i conteinern. Det är en utmaning av stora mått. När den nu kommer, Raquel som handhar det hela här är omöjlig på att svara i telefon eller mail. Det lutar åt att vi får hyra en bil och fara ner till Lisabon och fråga öga mot öga.
Under tiden vi väntar på den så ska vi ge oss i kast med att slipa av väggarna. Dom är putsade så att det blir som vassa taggar över hela ytan, vilket är omöjligt att hålla rent och allt damm fastnar. Vi ska göra dom lite slätare och måla så att man kan vara lite hygienisk. Undrar hur dom gör här nere med såna väggar, målar om hela tiden rakt över all smuts?

Ikväll blir det portugisiska köttbullar med vita bönor. Kryddorna har vi hittat så det blir nog en extra kulinarisk upplevelse nu när Hasse kan gå lös på matlagningen.

Början på iordningsställandet av "rabatten"


0 kommentarer: