Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-07-14

Snabba puckar


Redan vid 9.30 i morse, en Lördag, kom dom från PT och tänkte koppla in telefon. Och det var i förrgår vi beställde den. Oturligt nog kunde han inte koppla in den för det fanns ingen ledning till huset. Språkförbistringar igen, men vi tror att han skulle fixa det endera dagen. Vi får se om vi tror rätt, annars får vi väl fara ner till Tomar och fråga.

Efter det for vi iväg och inhandlade en tvättmaskin som dom levererar på måndag. Uppackning och installation ingår i priset, inget man behöver betala extra för. Det kallar jag service. Tack vare 20% rabatt och bra kurs på Euron (för oss)  blev det inga större utgifter.

När vi kom hem kom den gamla ägaren förbi. Vi trodde först att det handlade om telefoninstallationen så det blev lite tokigt i början. Tack och lov har vi mäklaren Claudia som fick en påringning och kunde reda ut begreppen. Den förra ägaren gick med runt och visade hur avlopp, vattenledningar och tomtgränsen såg ut. Det hade varit muntert om vi fått för oss att gräva för pool eller nå´t i framtiden och vi grävt av en ledning.

”Planteringen” utanför ingången har blivit rejält rensad nu. En taggig rosenbuske hade trasslat in sig i de icke-taggiga buskarna så det var lite stök att reda ut. Stack mig bara en gång. Rosen lär försvinna, avskyr tgiga växter och den andra klängväxten med fina klockor på ska vi försöka leda upp på muren. Ett litet vindskydd sen så blir det en jättefin fikaplats.

Rensat och fint, bara lite gräs så....

Hasse har fortsatt jämna ut betongväggarna på övervåningen så att vi kan spackla och måla, och sen äntligen flytta in och packa upp lite grejer.

Dagens middag: Squashplättar. Efterrätt: Stekta äppelklyftor med kanel, socker och grädde. Äpplena även dom från grannen
2 kommentarer:

Alaska sa...

Hej på er H&A!

Följer er - för några som också kommer emigrera inom 1-2 år - trevliga och lärorika blogg. Och det blir även för oss högst sannolikt Portugal och då mest pga det fördelaktiga skatteavtalet (kapitalinkomster) med Sverige. Dock eventuellt med något lite enklare boende i Pt på "vinter"-halvåret för att resterande årshalva "semester"-vistas i en något mer påkostad villa på någon grekisk eller kroatisk ö och där med tillgång till egen segelbåt (ity en sjöman älskar havets våg!) för regelbundna skärgårdsodyséer. Vi har iofs dock aldrig besökt Pt än så länge men kanske redan till hösten eller nästa vår...

Undrar nu varför ni just valde ut Portugal - dvs om nu inte också ni bestämde er pga ovan nämnda skatteavtal - och inte Spanien (fler nordbor), Cypern, Malta, Turkiet etc etc?

Annelie Föll och Hans Alin sa...

Skatteavtal var väl lite inblandat, annars var det portvin, klimat, natur och trevliga människor, här är det civiliserat och inte en massa ruffel och båg. Åker ni till Portugal är ni välkomna att hälsa på så kan vi berätta mer och visa er runt lite.