Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-07-16

Spöken?

I går kväll när vi satt i godan ro och tittade på film var det lite mysko. Hela huset var nersläckt utom på glasverandan, in i rummet där vi kollade på film var dörren lätt upplyst. Ett par gånger fladdrade ljuset och lös upp dörren mer, och sista gången slocknade lampan. Vi gick dit och kollade och lampan var hel men släckt. Riktigt skumt. Kanske har vi ett spöke här som vill göra sig påmint?


Idag levererades husets pärla, tvättmaskinen. Vilken lycka.

Och den fick sällskap av en söt tvättkorg. Kunde bara inte motstå...

Vi har varit iväg och diskuterat kök. Vi försökte på egen hand men var tvungna att ge upp och ringa efter Claudia, mäklaren. Det blev en återträff och nu har vi bestämt vilka luckor, handtag, diskbänk och kran vi ska ha. Killen som har firman har ett stort ultramodernt snickeri och platsbygger köket. Ska bli spännande och se hur det kommer bli, visserligen har vi det på ritning men det är en annan sak att se det i verkligheten. Vi har inte fått prisförslaget än men enligt källor ska det som sagt vara billigare än att köpa paketkök typ Ikea.
När det var gjort for vi iväg och beställde alla vitvaror som behövs. Och så införskaffades en industridammsugare på von Lidl. Den gamla sa upp sig fullständigt då vi rengjorde vinden, så var den så där 20 år också.

Igår köpte vi färg till tak och lite vägg. Idag när vi öppnade burken och skulle måla var takfärgen härsken! Luktade f-n och var full med slemmiga klumpar. Den ska dom få tillbaka nästa gång vi far till Abrantes. Det blev till att inhandla vettig färg i Tomar och den luktar som riktig färg. Taket i ett av rummen är nu målat och i morgon blir det väggar. Om jag nu kan hålla mig och inte ger mig på det redan i kväll, men det måste bli lite svalare först.


I målartagen. Lär få nackmuskler

Just nu är det 36º i skuggan och vindstilla. Tur att hundarna fick en rejäl runda i morse för dom orkar inte med promenad, det blir bara ut och lätta på trycket på tomten sen in och uppsöka något svalt hörn. Vi har inte riktigt lärt oss att bomma igen huset under dan för att hålla värmen ute. Vi är vana att öppna dörrar och fönster för att släppa in sol och frisk luft, men man lär så länge man lever.


Dagens middag; Squash med kyckling.


En vidrig mygga. Dom ser inte ut som man är van vid, dessa är krumryggade och i stort sett ljudlösa.
2 kommentarer:

Paula sa...

Ush vilken hemsk mygga.... annars verkar det som att ni blir mer o mer hemmastadda... gör om huset till ert eget =D
Härligt Annelie, jag tror nästan att du fått blodad tand för målarjobbet!

Annelie Föll och Hans Alin sa...

Ja måla är klart det roligaste, det är ju det som syns och gör det fint. Underarbetet är pest och pina.