Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-07-07

Framme

Tack vare bra väganvisningar blev vägen så där en 40 mil kortare så vi kom fram redan igår kväll. Resten av resan gick som smort förutom att jag är höjdrädd och studerade Duros päls vid varje bro. Det är otäckt redan i personbil och i lastbil, där man sitter två meter upp i uften, blir det sju resor värre.

Lite Spanien
Lite Portugal

Det var ett igendammat och överväxt ställe som mötte oss. Det har varit hantverkare här som byggt om gasen och installerat varmvattenberedare. Då det är betonghus har dom borrat och murat så hela huset var en enda dammhärd. Fram med sop och svabb så vi kunde ställa in vår uppbåsbara säng och ta in lite kläder och smågrejer.
Tomten består av flyghavre och ogräs. Hasse pratade med grannen så det kommer några hit och slår gratis för dom vill ha ogräset till foder, inte hö som vi är vana med precis, och så kommer dom plöja upp hela marken så vi kan börja om från början.Flyghavre till miljoner

Lilla trädgården på framsidan totalt igenvuxen, men himla fint utifrån

Man får inte vara stor inte....

Till slut knäckte vi en flaska spansk champagne som vi hittade vid sista hotellet, sex flaskor för 250:-, åt lite ost och bröd och bara myste. Efter en härlig dusch slocknade vi till slut i våt gungiga säng.
 
Hundarna är med och firar - "Äntligen slapp vi bilen"

Idag fortsatte städning och urlastning. Det är ingen höjdare att ställa in möbler och grejer i ett totaldammigt hus så jag går med dammsugare och mopp framför Hasse när han kommer med prylarna. Har skrämt fram flera ödlor när jag dammsög taket på verandan. En ödla dök upp och blev så förvirrad så han sprang in i Duro flera gånger. Duro blev lika förvånad han och följde ödlan med undrande blick. Tack och lov försökte han inte äta upp den.
Hundarna har fått en provisorisk inhägnad. Vi har ramat in framsidan och avsatsen på sidan av huset så dom kan röra sig lite.

När vi kom igår låg en död fågel på toaletten. Jag stoppade ner den i sophinken och gömde bort den sen i allt stök. Idag var där massor med döäckliga flugor, inga vanliga utan några stora sega saker. Vi handlade något gift och Hasse fick spruta och ta hand om soppåsen. Det kröp i hela kroppen så jag klarade inte det. Tur att det finns två toaletter.


Bilen gick inte in på tomten, trängt men ändå klarar en traktor med "hölass" att ta sig förbi.

Då vi inte har någon mer normal bil än, tog vi cyklarna in till Tomar och shoppade lite micromat eftersom här inte finns ett fungerande kök än. Men microugn har vi med oss. Och mjölksyra fick vi under cykelturen, det blev till att gå i de värsta uppförsbackarna. Nåja, man får väl muskler så småningom. Så införskaffade vi förstås ett mobilt bredband. Lite spännande att få det att fungera då alla instruktioner är på portugisiska, men efter lite stök fick vi till det.

Vår söta granne kom förbi med en kasse äpplen och sin son som tolk. Dom har nu sagt att vi måste lära oss portuisiska för grannen vill snacka så där grannar i mellan. Och det har vi ju tänkt att vi ska, så snart vi kan ska vi anmäla oss till skolan, det blir typ SFI fast här blir det väl snarare PFI.


Hasse har förberett ljugarbänken där han ska sitta och surra med grannen

Tråkigt nog överlevde inte våra citrusfrukt-träd. Vi har tydligen hamnat i ett kallhål, för en bit bortanför åt alla håll överlever dom. Men skam den som ger sig. Vi får väl hitta ett läge på tomten som kan funka.

Allt som återstår av apelsinträdet - stödpinne2 kommentarer:

Märit i Mariehem sa...

Hej!

Har suttit och läst en del i er blogg och delat ljuvt och lett med er! Vilket äventyr! ;-)

Den fina busken med rödorange trumpetblommor är förmodligen en Trumpetranka, Campsis radicans.

Har försökt odla den här i Skåne under flera år och visst har den överlevt, men jag har inte lyckats få den att växa mer än någon meter varje sommar - inga blommor! Den fryser tillbaka varje vinter. Vet faktiskt inte om den ska göra det.
Hur som helst så är den inte lätt i vårt klimat, medan den närmast är ett fruktat ogräs i Californien! Skickar gärna rotskott många meter bort.

Annelie Föll och Hans Alin sa...

Hej Märit
Vi tackar för namnet på blomman. Vi hade ingen aning om vad det var, bara att den är otroligt vacker.
/Annelie