Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-07-17

Telefon- och internetstrul

Nu har telekillen varit här. Den första som kom i lördags konstaterade att det inte fanns någon ledning till huset och åkte iväg. Killen som kom idag konstaterade samma sak och for härifrån. Vi blev lite irriterade att det inte fanns någon kommunikation dem i mellan så vi for in till PT:s högkvarter. Där fick vi vänta, vänta och vänta. När det väl var vår tur ringde telekillen och var på väg hem till oss igen. Så vi for hem. Han har klättrat omkring i stolpar och fixat och donat mest hela dan. Det som dom trodde skulle ta en timme tog i alla fall 4-5 timmar. Och ändå är det inte klart, förmodligen något fel på kabeln han drog så han skulle komma tillbaka i morgon. Vi har visserligen lite internet, 0,2-0,5 mb/sek på wifi, lite mer på direktkabel men det kommer man inte långt med. Ungefär som dom gamla hederliga 256-modemen. Och tji telefon än, men telefonnummer har vi fått, alltid en början.
Stackarn klampade omkring i grova kängor i värmen, idag ”bara” 40°, han stånka och pusta och hade långa monologer med sig själv så jag trodde det var två killar här när jag stod och målade.

Ingen container med bil och mc än. Det har varit tämligen tungrott det hela. I går fick vi mail om att den skulle komma idag. Men idag fick vi ännu ett mail med krav på betalning innan leverans. Vi försökte betala över internet via portugisiska banken. Det visade sig att dom infört nytt system för betalningar så det var bara att fara ner till banken och fixa den detaljen. Till slut kunde vi betala så nu är det bara att fortsätta vänta.

Våra stackars vovvar uppskattar inte riktigt värmen. Dom söker sig till de svalaste hörnen vilka inte är så lätta att hitta då dörren varit öppen mesta delen av dagen tack vara telekillen. Hoppas det blir svalare till kvällen, det har åtminstone börjat blåsa, så vovvarna kan få en promenad.

Var till apoteket när vi ändå var ute och for. I går när vi var och kollade in kök blev jag totalt överfallen av stickande kräk. Dom jäklarna märks ju inte förrän dom är klara med sitt jobb. Vristerna ser ut som om jag hade fläcktyfus, det var klart svårt att sova i natt. Men nu har en fräsch salva mot klåda inhandlats (den jag hade var nog lite gammal, 6-7år) samt något piller jag ska ta till natten. Hoppas det funkar. Köpte också något myggmedel att spreja utsatta delar med så nu luktar jag herre. Ska testa det där med att äta B-vitamin och se om det funkar eller om det är en skröna.


Arma tossingar

Ett fenomen vi upptäckt är att det inte går att få tag i en vanlig hederlig diskborste. Vi har kollat i varenda affär vi varit in i men icke. Det borde finnas på Ikea så det blir till att bunkra tillsammans med lingonsylt och -dricka när vi åker dit. Lingon är nog det jag kommer sakna mest här nere, så det är tur att Ikea spritt sig över världen.

Dagens middag: Squashpytt. Tack pappa för tipset. Detta med squash har blivit lite av en sport, hur många rätter kan man hitta på?

0 kommentarer: