Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-07-18

Telefonstrul, containerstrul och bränder

Värmen ska mer eller mindre hålla sig i två veckor, vi lär vänja oss till slut. Det sägs ju att det tar tre veckor för kroppen att ställa om. Vi ser ut som svettiga kladdiga varelser medan portugiserna ser klart svalare ut. En stor fördel med värmen och blåsten; tvätten torkar på 1-2 timmar - det gillar jag.
Lite läskigt är det ibland också. I går kväll var det brandrök bortifrån Tomar och det stank skogsbrand överallt. I eftermiddag var det dags igen, denna gång såg det ut som om det var närmare Tomar. Det blåser ganska kraftigt idag så man blir lite nervös att dom inte ska få hejd på eländet, men det verkar som vinden ligger på åt ett annat håll för idag känner vi ingen brandrökslukt.


Brand bortåt Tomar

Telefon verkar bli en följetong. Idag har tre gubbar varit här och bytt ledning. Dom har hållit på nästan hela dan och ändå funkar det inte. Fortsättning fäljer i morgon då de skulle återkomma.

Containern är också en följetong. Dom fick till slut klart för sig att containern måste lyftas ner på backen, svårt få ut bil och mc annars. ”Visst, det fixar vi, den kommer i morgon kl 8:00.”
Men – sen mailade dom och sa att dom inte får tag på en specialbil till i morgon utan de vill tydligen att vi ska hitta en lastkaj eller nå´t. Blir så trött. Hasse tycker att vi ska köra in fordonen i vår lastbil med hjälp av lyften och sen balansera bilen på plank och grejer för att få ner den på backen.  Motorcykeln får plats på lyften så den är det inga större bekymmer med. Vill inte, säger jag. Bättre att dom fixar fram rätt fordon istället.
Dessutom är nu lastbilen äntligen fylld med sopor, dessa måste ju slängas innan vi kan få in en bil. Hade hoppats på att tömma bilen då det blir lite svalare. Nåja, vi får se vad som händer i morgon.


Då var bilen fylld igen, denna gång med skräp. Never ending story med att lasta och tömma känns det som

När vi höll på att lasta sopor kom grannen och ville ha byk-karet och en matta vi tänkte hiva iväg. Klart han fick det och som tack kom han med – gissa vad? Jo, ett fång squash! Strax efter kom frugan hans med ett ännu större fång men det lyckades vi tacka nej till. Nå´n måtta får det vara. Så nu blir det att hitta nya rätter, sökte på nätet och jösses vad grejer man kan använda squashen till. Bland annat Falsk ostkaka, istället för spaghetti, pajer, inläggningar och tusen andra saker.


Dagens middag: Lax med stekt squash
Husdjur på glasverandan. Han har så söta fötter

Strängläggning på G. Snart är det fint på baksidan.0 kommentarer: