Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-08-09

41°


Idag har det varit varmaste dagen hitintills. Alldeles vindstilla med gassande sol. Vi var in till Tomar en sväng och inte många människor syntes ute. Motsvarigheten till SMHI har utfärdat en gul varning p.g.a värmen vilket innebär att man inte ska ägna sig åt ansträngande aktiviteter. Alltså lyder vi direktiven och tar det tämligen lugnt.
Undrar hur resten av Augusti blir med tanke på att det är varmaste månaden. Tufft om det blir värre än så här, men man vänjer sig väl vid det med.
Man önskar att vi kunde dela med oss till er, paketera och skicka sol och värme och att ni kunde skicka lite regn och svalka till oss. Det har kommit några droppar regn inne i Tomar men där vi bor har det inte kommit någonting, det är torrt som attan, ändå finns det massor med grönska. Otroligt vad växter anpassar sig till klimatet.


Regn under ett år i Tomar enligt klart.se

Medeltemperatur i Tomar enligt klart.se men det ser inte ut att stämma riktigt med verkligheten.

Runt omkring odlas det massor med majs. Jag har svårt att förstå att det kan löna sig för det är oftast en, ibland två håriga majskolvar på varje planta. Hur får dom bort ”håren” och undrar vad dom gör med all blast, plantorna är uppemot två meter med en massa blad på. Ska bli intressant och se hur dom skördar, om dom gör det för hand eller om det finns någon smart maskin.Nu när arbetsrummet börjat komma i ordning skulle jag starta upp min stationära dator. Men den var död! Livrädd att det var hårddisken som säckat ihop, man har ju hela sitt liv på en sådan nu för tiden. Visserligen gjorde jag en backup innan vi for men det är ändå en massa besvär med att installera alla program och fixa till datorn som man vill ha den. Det blev till att jaga rätt på en reparatör och vi fann faktiskt en som kunde engelska. Han trodde inte att det var hårddisken så nu hoppas vi bara på att det är ett enklare fel.
Finkameran har också fått sig en törn på resan ner hit. Displayen har gått sönder så man kan inte göra några inställningar eller nå´t. Det blir till att jaga rätt på en kamerareparatör också. Tur att man har en liten pocketkamera så man sitter ändå inte i sjön. För bilder vill man ju ta.

0 kommentarer: