Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-08-03

Billy


Har ni någonsin försökt sätta ihop en Billy hylla utan instruktioner? Själva hyllan är inga problem men när man kommer till gångjärnen uppstår en hel del huvudbry, speciellt som en del är glasdörrar och andra är trädörrar.
När vi plockade isär hyllen hemma la vi allt ordentligt i olika påsar, som vi dessutom inte kom ihåg vart vi lagt dom. (Efter genomgång av ett tjugotal kartonger visade det sig att allt låg ordentligt ovanpå hyllorna, så ordentliga hade vi tydligen varit utan att veta om det.) Men inte kom vi ihåg hur det skulle vara nu när det var dags att sätta ihop allt.
Vilka gångjärn till vilka dörrar, vilka skruvar till vilka gångjärn, skulle dom sitta framåt eller bakåt. Håhå jaja. Efter en hel del skruva dit/ta bort/göra om kom vi till slut på hur det skulle vara. Nu står hyllan äntligen på plats och vi kan börja fylla den och bli av med lite kartonger.


Duro hjälper så gärna till

I dag kom 150m stängsel och 50 stolp till hundarnas glädje. I morgon blir det Hasses jobb att börja spetta ner stolp i backen, vilket kan bli tämligen kämpigt eftersom det är bra torrt i backen. Så snart dom är nedslagna kan jag komma efter med själva nätet och hundarna kan äntligen få lite mer yta att röra sig på. Om det nu blir så mycket mer rörelse. Raringarna är ganska slöa om dagarna på grund av värmen, men man kan gissa att Loffe förbiser en så´n bagatell då det finns möjlighet att jaga möss på domänerna vilket är hans favoritsyssla, och kanske kan han inspirera Duro.
Duro lyckades faktiskt fånga en råtta i Enskede, men den rackar´n bet Duro på läppen så han slapp fri till Duros stora förtret.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej, jag tänkte när jag läste om IKEA köpen, att nu får de kul att skruva hop grejorna, men det är ju klart mycket värre med en gammal bokhylla där manualen inte finns kvar.Jag tycker ni är jätteduktiga som kämpar på med målning och byråkrati m m. Förstår bara inte när du hinner skriva och fota!!
Hälsningar
Agneta, Robi (som har fått en ny boll som piiiper väldigt mycket!)

Annelie Föll och Hans Alin sa...

Ha ha, tänk att pipleksaker kan vara så kul. De flesta leksaker Duro får slaktar han i ett nafs, utom en som piper, den är han jätterädd om och springer omkring med och piper med så försiktigt så.

Skrivandet blir först på kvällen när allt lugnat ner sig och man pustar ut. Det är riktigt kul, mycket roligare än att skriva vanlig dagbok. Med mitt dåliga minne är det bra att kunna gå tillbaka och se vad man pysslat med.