Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-08-18

Epoxyfärg ett nödvändigt ont


Inre trappen upp till andra våningen har sett för bedrövlig ut. Eftersom det är öppet upp till vinden har där samlats miljoner spindlar och deras nät samt andra eländiga kryp. (Öppningen ska vi bygga igen för det drar väldigt, än är det ingen fara men snart kommer vintern och då är det inte lika charmigt.) Antar att trappen använts som någon slags grovingång mellan garaget och övervåningen för finishen har inte varit alltför snygg.
I går låg jag på knä och skurade hela trappen med stålull och tvåttade efter ett antal gånger, bara det var ett lyft för hela trappen. Idag målade jag med epoxyfärg för att få en hållbar yta mot hundtassar. Även om man klipper klorna regelbundet har dom en förmåga att lämna spår efter sig. Nåväl, början på målningen gick lätt men det täckte inte så värst bra, ju längre man kom desto tjockare blev färgen och det blev klart trögare att måla men täckningen blev bättre. Det sades att den skulle torka på två timmar, men icke då. Det jag målade sist kändes torrt så jag knatade upp för att börja måla gång två. Halvvägs fastnade fötterna i färgen så det gick inget vidare. Hoppas det torkat till i morgon så andra strykningen kan göras. Måla med epoxyfärg kommer defenetivt inte bli en vana.
Tur att man har en yttertrappa så man kommer åt sängen.


Före. man kände sig skitig så fort man gick i trappen

Nu är det ljust och fräscht

I dag var det hantverksmarknad i Tomar vilken vi tyckte kunde vara kul och intressant att besöka. Men den var trist. Det var ett 15-tal stånd i vilka de flesta sålde olika smycken och sminkväskor. Vi hade förväntat oss lite variation i hantverket, så där som det brukar vara på hantverksmarknader i Sverige, men det enda som bröt av var ett stånd med lite snickerier.

Trots att det är Lördag kom golvkillen och fogade köksgolvet. Åh så fint det blev.

Grannen kom med ett lass grönsaker idag igen. Denna gång blev det sallad, lök och fikon. Det är inte mycket grönt vi behöver köpa, det känns som om grannen föder oss. Vi har eget fikonträd så nu blir det fikonmarmelad och vad man nu kan få för uppslag från nätet. Det gäller bara att hitta burkar så man kan förvara allt som blir. Fest!

Vad håller du på med matte?

Duro gör sig så söt han kan - kolla öronen, för att få en smakbit av middagen


0 kommentarer: