Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-08-11

Fågelunge i nöd


Det var ett himla liv på vinden på förmiddagen. Det skreks och skreks. Jag var upp och kollade och det lät som om det var en hungrig fågelunge någonstans under takpannorna. Ljudet fortsatte så till slut gick jag upp med en ficklampa för att kolla noggrannare. Längst in i en undanskymd vrå satt en liten krake intrasslad i spindelväv. Hasse fick krypa in och fånga fågelungen medan jag lyste upp vägen.


Sigge / Stina = Stigge (Vet ju inte könet)

Vi tog en flyttkartong, bäddade med en filt och ställde den på skrivbordet i arbetsrummet, långt från Loffe som är väldigt intresserad och skulle säkert bita ihjäl den om han kom åt.
Nu den stora frågan; vad ger man en så liten krabat? Jag ville minnas att jag gav kycklingar och undulatungarna hårdkokt ägg. Så på med kastrullen och koka ägg. Ungen är så liten så liten, huvudet är mindre än Hasses tumnagel och svår att hålla i och så rädd. Hasse fick hålla och jag försökte få upp näbben och pilla in lite äggula men det var inte mycket vi fick i honom/henne. Tack och lov för internet! (Hur gjorde man innan dataåldern?) En googling och vi fick lite tips. Uppblött mager hundmat (tur att hundarna äter bantarmat) i en spruta varannan timme mellan 07.00-23.00.
Nästa gång vi skulle mata så satt kraken i ett hörn och gapade, han ville ha mat. Han har redan börjat vänja sig vid oss så det var bara att ladda sprutan med geggan och han tog emot och åt så det stod härliga till. Nu får vi hålla oss på hemmaplan och inte vara borta längre än två timmar ett tag framöver. Skulle tro att han kan flyga om en vecka eller två – om han nu överlever, vilket vi hoppas.

Var in till Tomar och hämtade hundmat vi beställt. Det finns bara två som säljer Royal Canin här och det är ett begränsat sortiment så det gäller att vara ute i god tid. Vi frågade var man kunde hitta ben och fick tips om en köttbutik som låg på vägen hem. Dit for vi och jag lyckades göra mig förstådd på portugisiska och teckenspråk så vi fick en påse med ben. När vi skulle betala viftade tjejen bara så här får man ben gratis vilket är toppen. Och lyckliga var hundarna när dom fick godsakerna.

Bilregistreringsmannen ringde idag. Det räcker inte med alla papper vi lämnat på CV2:an och hojjen. Nu har dom fått för sig att dom vill ha motornummer och hjuldimension. Motornummer kan man förstå men hjuldimension?


1 kommentarer:

Anonym sa...

Ni får börja jaga döda insketer, det är "grädden på moset", nu är ni mor och far och det är det som fågelmamman och fågelpappan matar sina avkommer med. Ni måste hålla fram insketen med en pincett. Men det är inga problem, nu är ni mor och far för Stigge. Ja, ett gott skratt de får vi när vi läser. Tänk vilken "makt" de har - papper, papper och åter papper.
Ja, det är bara att kämpa på med ett leende på läpparna och det vet vi att ni har.
Kram från farsan.