Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-08-27

Följetongen Bilregistrering


Vi hade gjort upp om att träffa mannen på bilregistreringskontoret idag för underskrift av papper. Men innan vi kunde göra det var det fler små uppgifter han behövde, som färg, cylindrar, modellnamn och cc, han kunde inte riktigt tolka alla papper vi givit honom.
Innan vi for fotade jag CV2:an för säkerhetens skull. Han tog kameran och gick ut och rådfrågade sin kollega om färgen, efter ett tag bestämde dom sig att den faktiskt var tvåfärgad, dvs röd och svart. När vi skrivit på alla papper surrade han om att det skulle ta två veckor innan allt var klart. När jag kontrollfrågade visade det sig att det tar minst en månad till! Inte undra på att de engelska siterna avråder från att ta med sig fordon hit.


I mina ögon syns det tydligt att bilen är tvåfärgad i rött och svart

Vi har gjort garantibesiktningen av vår portugisiska bil också. Den vibrerade så det kändes som en massagedyna i baken när man kom upp i 120 km i timmen. Dom sa att det är åtgärdat och vi får se om det stämmer då vi far till Lisabon i natt för att lämna av mamsen och papsen vid flyget. Det går ju inte att köra så fort på lokalvägarna.

Medan vi väntade på att bilen skulle bli klar letade vi reda på en frisersalong till Ingrid. Tjejen som "klippte" använde en rakkniv istället för sax. Har aldrig sett något liknande tidigare. Hon var verkligen flink med kniven och snyggt blev det.
2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är ganska vanligt i Sverige också.
Jag har för mig att det var välldigt poppulärt för ca 5 år sedan.

Annelie Föll och Hans Alin sa...

Bodde på landet då och dit kom det nog aldrig :-)