Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-08-01

Fordonsregistrering

Hasse for till Portugals motsvarighet till bilregistret/vägverket idag för att höra hur det går med registreringen av CV2:an och Harleyn. Vi var där för en vecka sen eller så och lämnade diverse papper och mannen där skulle höra av sig. När han inte gjorde det sökte vi upp honom.
Fattar inte riktigt hur deras system fungerar.
Först hette det att vi måste åka till Lissabon och göra koloxidtester, det är efter mängd utsläpp fordonen beskattas här, samt att Hasse skulle göra ett ljudtest på hojjen vilket han slapp.
Skatten på ett fordon är 100€ om den släpper ut 100 någonting (vet inte måttenheten) av koloxid och 635€ om den släpper ut 150 någonting. Mannen ringde något samtal till en annan myndighet och det slutade med att vi slipper göra koloxidkoll och behöver bara betala 100€ per fordon. Där slapp vi undan lätt minsann. Nu ska vi bara tillbaka till kontoret och visa pass och våra svenska försäkringsbevis så skall allt vara grejt. Hoppas vi i alla fall.

Grannen är en generös själ. Häromdan kom han med en flaska vin, supergott och attan så starkt. Sen kom han med en 2-liters flaska med olivolja som kom från egen skörd, kanongod. Och igår kom han med ett lass monstertomater. Såå goda, dom smakar verkligen tomater och dom består mest av fruktkött, inte skal, kärnor och vatten som dom man får i Sverige.


Hade ingen tändsticksask att jämföra med, får duga med tändare. kolla den delade tomaten - bara fruktkött!

Vi har inte så mycket att bjuda tillbaka än så jag får väl rigga upp massagebänken snart och ge dom en omgång, tvålar har dom fått men det är ju ingenting mot allt dom kommer med.

Annars har det mest varit måla, måla som vanligt. Nu är det vardagsrummet på övervåningen som fått sig en uppfräshning. Från den hemska ill-/limegröna till en mycket behaglig beige färg. Tänkte på vaniljglass medan jag målade, men när den väl torkat blir det lite mörkare. Hallen däruppe har också fått sitt, en ljusgul färg. Nu ser t.o.m de bruna dörrarna bättre ut bara det blev ny färg på väggarna.

Läskigt gröna väggar, dessa finns i hela huset.

Lite ommålning så blev det genast bättre

0 kommentarer: