Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-08-05

Försöker hitta bad


Ja så var vi ute på vägarna igen och snurrade runt. Hasse har tittat ut fina badställen på Google Earth och tagit reda på vägarna dit. Idag skulle vi försöka hitta ett av baden. Det är bara det att man inte ser på GE vad för slags väg det är, om den är farbar eller om det är en kostig. I dag var det mest kostigar, vi for efter kartan och fick vända, testade nästa väg och fick vända igen. Så där höll vi på ett bra tag tills vi tänkte att vi far till Costelo de Bode istället. Det är en stor sjö med ordentliga skyltar som visar vägen. Men på vägen dit fick vi syn på en annan skylt; Rio Zezere.Vi for ner för en stupande backe, tanken slog oss; Ska vi någonsin skulle kunna ta oss upp med CV2:an? (Det gick jättebra att ta sig upp) Långt där nere i dalen hittade vi floden, det var tämligen lite vatten där just nu som Duro kunde doppa tassarna i och Loffe bada. Där fans bord och bänkar så där kan man ha en liten picknick framöver. Rio Zezere kommer från Costelo de Bode som är en stor sjö men ligger högt upp, där i mellan är det en stor damm som reglerar vattenmängden i floden.


Allra längst bort kan man ana dammväggen

Skönt med lite svalka

Här letar raringarna bullbitar vi kastar ut åt dom.

Hasse har slitit vidare med att slipa/skrapa väggarna i det blivande gästrummet så att jag kan måla. Det är ett tungt jobb att få bort alla vassa piggar i betongen. Trappan upp till övervåningen inomhus är ganska smal så när vi burit upp kartonger den vägen och kommer åt väggen skrapar man sönder händerna. Fattar inte varför man gör väggar inomhus så vassa och hopplösa att göra rent. Men spindlarna gillar dom, de får bra fäste för sina spindelnät. Och spindlar finns det gott om, man får gå med dammsugaren stup i kvarten på väggar och tak för att ta bort spindelväven. Förhoppningsvis blir det bättre nu när vi skrapar och målar om.


Skrapan som bara är 10cm bred, tufft jobb att skrapa hela väggar med den

Det påminner om ett gammalt soldattorp jag hyrde en gång. Det hade stått tomt i många år så tvestjärtar hade gjort sig hemmastadda.  Innan man kröp till kojs fick man sopa taket från de läskiga krypen. Men de försvann efter ett tag så vi hoppas att det blir likadant här.

Costelo de Bode med Rio Zezere nedanför (omelhordeportugalestaaqui.blogspot.com)

Rio Zezere med mycket vatten i (pampilhosaimagens.no.sapo.pt)
2 kommentarer:

Anonym sa...

Så fina platser ni har hittat, så spännande med allt som finns framför er med era utflykter. Bilderna är bara så härliga att titta på. Jobba försiktigt och vi följer bloggen med glädje. Kram till er alla 4 från oss 3 //Farsan

Annelie Föll och Hans Alin sa...

Ja nu är rummet klart inför er visit så nu kan vi ta det lugnt :-)