Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-08-17

Fredag och marknadsdag i Tomar.


Vi for till marknaden för att leta gardiner och överkast. Helt lätt att shoppa det man vill är det inte då nästan ingen pratar engelska på marknaden. Vi hittade ett som vi trodde var ett jättefint överkast, lagt i en mycket tjusigt kartong. Vi försökte kommunicera med bilder och teckenspråk och allt vi fick reda på att det var ”grande” (stort). Vi chansade och köpte det och när vi kom hem och packade upp var det jättefint flanell-lakanset, blir perfekt i vinter då det kan bli ganska råkallt.
Det är en upplevelse att gå på marknaden. Här säljs allt möjligt, kläder, skor, gardiner, allt möjligt i linneväg, fåglar, kaniner, mat, traktorer, verktyg, blommor och blader, buskar, husgeråd m.m. Ett tips är att ha hörselskydd på sig för dom skriker, använder megafoner och visselpipor. Ett herrans liv med andra ord, inte som man är van vid när man gått på marknad i Sverige.

I dag kom dom och la in klinkern i köket. Det kommer bli så fint med det nya golvet, ny färg på väggarna och fina skåp och bänkar. Nu är det nog inte så långt kvar innan vi kan laga mat på en riktig spis – hoppas vi i alla fall.


Bara fogning kvar

I morse ringde dom från telebolaget och undrade om allt fungerade som det skulle och om vi var nöjda. Dom kom hit och kontrollerade att allt var rätt installerat och han skulle kolla om allt var ok vid stolparna också. Det var andra kollen efter installationen. Det kallar jag service!0 kommentarer: