Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-08-14

Hantverkare!

I morse kom dom och skulle börja lägga om köksgolvet. Jag blev misstänksam när jag hörde att det börjades röras fog i övervåningen. Hasse gick upp och kollade. Mycket riktigt, dom hade tänkt lägga nya klinkern ovanpå den gamla. Men dörrarna då? De kommer ju inte gå att öppna.
-Inga problem; Vi sågar av dom!
Nä, nä det går vi inte med på, Hasse for iväg och hämtade ett elverktyg och visade att så här vill vi ha det. Grabben ringde efter chefen Rui som kom och sa att de skulle hämta verktyg. På den vägen är det. Hoppas dom dyker upp i morgon som lovat.


Så här gör man sa Hasse

Vi var iväg till Tomar för att tala om för myndigheterna att vi köpt bil. Enligt utsago ska säljaren registrera köpet hos de nationella myndigheterna och köparen hos de lokala myndigheterna inom 30 dagar annars kan det bli dyrt. Alltså for vi dit med alla papper i beredskap. Gissa att vi blev förvånade, rent av chockade då tjejen bakom disken sa att allt var OK och inget mer behövde göras!
När vi ändå var i stan försökte vi få tag på damen som har hand om hundhägnet men hon var inte där så än har vi inte blivit volontärer eller adopterat någon vovve.

Stigge har fått flytta ner till undervåningen på dagtid för att få lite liv och rörelse runt sig. Både han och hundarna måste ju vänja sig. Han har börjat flaxa omkring hej vilt nu. När jag satt och skypade hade jag honom i knät efter hans middag, plötsligt for han upp och lyckades baja på tangentbordet. Så det gäller att ha superkoll på honom nu.

Grannen kom med en hel kasse tomater och några squashar i dag. Av tomater blev det tomatsoppa. Varken Hasse eller jag har ätit det tidigare, bara tanken på konserverade tomater/tomatsoppa har fått  oss att avstå. Men nu tänkte vi pröva på färska tomater och det blev supergott.
Hittade recept på falsk ostkaka med squash för ett tag sedan, har varit bra nyfiken på hur en sådan skulle bli. Och den blev vrålgod! Så dessa recept ska helt klart sparas.

Denna härliga soppa tackar vi grannen för

... liksom den falska ostkakan
0 kommentarer: