Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-08-02

Ikea-utflykt


Vi behöver komplettera bohaget så det blev en tripp till Lissabon och Ikea.
Innan vi for åkte vi till posten för att skaffa en transponder för motorvägsavgifterna. Men se där kammade vi noll. Hade naturligtvis inte orginalhandlingarna med skattenumret med! Det blir till att åka tillbaka dit i morgon eller så med alla papper i släptåg, och samtidigt betala dagens avgifter som blev. Visserligen kan man åka på gratisvägar men det blir en bra omväg och hundarna har nog inte lust att vänta onödigt länge på att vi ska komma hem igen.
Nu tänker vi skaffa en liten nätt väska eller ryggsäck och alltid släpa med oss alla papper så vi slipper besöka varje ställe två gånger för att det alltid saknas nåt jäkla papper. Men man lär sig så småningom.

Nåväl, till Lissabon kom vi utan problem. Det är ett stort varuhus där man går i snitslad bana som vanligt. En och annan genväg finns vilka vi prövade och kom bara tillbaka till stället vi nyss varit på, så det var bara att följa banan för att komma rätt. Högst irriterande att vara så styrd i en butik, jag blir lika galen när jag gått på Ikea i Sverige innan man lärt sig hitta i varuhuset.
Vi hittade det vi ville ha till slut; en soffa och fåtölj, sängar till gästrummet, skrivbord och skåp till arbetsrummet. Vi kunde inte ta med oss allt i bilen så vi beställde hemleverans, trots allt enklare än att åka hem och åka tillbaka med lastbilen. Först fick man gå till en servicepoint där killen knappade in alla varor på en lapp i datorn, sen till kassan där dom knappade in alla varor igen, sen vidare till nästa servicepoint som hade hand om transporter och där knappade dom in alla varor igen + att man betalade transporten där som inte var billig - 235€, så nu finns allt registrerat tre gånger i deras system. Man kan tycka att det enklaste vore att registrera varorna en gång och sen använda ”fakturanumret” då man betalade och vid transportbeställningen. Administrationsgalenskap igen. Men å andra sidan skulle väl arbetslösheten vara större om dom förenklade systemet.


Passade på och bunkra lingonsaft - mitt livsexilir och kaviar

Det här med värme är ganska fascinerande. När jag bodde i Jämtland vande man sig vid kyla och tyckte det var riktigt varmt när det blev 10º, i Stockholm kändes det varmt vid 15-20º. Här nere där det är 30-40º om dagarna börjar man frysa frampå kvällen då temperaturen sjunker till 22-24º. Ska bli intressant och se hur mycket man kommer frysa under vintermånaderna.

Köpte en våg som visade sig vara klocka också. Fyndigt!


2 kommentarer:

Paula sa...

Spännande utflykter... tar säkert lite tid innan man vänjer sig vid tempot!

Annelie Föll och Hans Alin sa...

Så sant, det gäller att svälja frustrationen. en vacker dag har vi lyckats bli lite mañana, mañana vi också :-)