Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-08-08

Morgonträff och hundhägn


På förmiddagen idag var vi på en morgonträff med Portugal Freinds i Tomar. Andra onsdagen varje månad träffas inflyttare från olika länder över en kopp kaffe och snackar bort en stund. Man kan vara gratis medlem eller så betalar man en årlig avgift och får del av diverse förmåner, som t.ex rabatt på utflyker eller vinprovningar. Än har vi inte betalat, vi vill se vad det är för sammanslutning först. Det var riktigt trevligt att göra bekantskap med dem.
En insamling till hundhägnet görs varje gång och jag hade tänkt sälja lite tvålar och Carolyn (som vi bodde hos i vintras) skulle sälja jättefina handgjorda kort, men se det gick inte. Dom som betalat den dyraste medlemsavgiften gnölade då de skulle få konkurrens. Lite småaktigt tyckte vi då de säljer och behåller profiten medan vårt skulle gå till välgörenhet. Men det är som det är och Carolyn tog med tvålarna till sitt B&B och ska sälja till sina gäster istället, så slantarna kommer att gå till hundarna i alla fall.

Det blev en del insamlat och vi åkte iväg och handlade foder för att sedan fara till hägnet. När vi kom höll dom på att spola boxarna rena. Trots att det var tämligen trångt och slitet och mycket hundar var det relativt rent. Det var hyfsat stora boxar med både himmel och tak för skydd mot solen. Det stod flera tunnor och säckar med torrt bröd vilket tycks vara huvudfödan så hundmaten var ett välkommet tillskott.
Det finns runt 160 hundar där, tyvärr var ingen kastrerad men dom satt i olika boxar i alla fall. En del var infångade, en del lämnade vid porten och en del inlämnade av äldre människor. Nu var vi inte där så länge för chefen för stället var inte där, så vi tittade runt och hälsade på hundarna. Dom såg ut att vara i hyfsat skick och de flesta var väldigt trevliga.
Vi fastnade för en nerklippt lurvig sak som hälsade med våta tassar så att vi blev nedstänkta då hon hoppade mot stängslet, och hon hälsade så där som Duro gör ibland – med tänderna utan att bita. Vi ska se om hon funkar ihop med Duro och Loffe och i sådana fall kommer hon förmodligen att få flytta hit.


Lurvetussen vi fastnade för

Hon var så vänlig

Vi vill ju vara volontärer och hjälpa till men för det måste vi prata chefen, hoppas bara hon kan engelska. Under vårt besök idag fanns det som tur var en grabb där som hjälpte till som kunde engelska så vi kunde ställa lite frågor och kommunicera en del.
Det är alltid sorgligt att besöka hägn, men samtidigt skulle det bli ännu fler gathundar om dom fick ströva runt fria och sätta fler valpar till världen eftersom det inte tycks finnas en kastreringspolicy här. Man vill så gärna ta hem allihop och ge dom ett hem och kärlek.Loffes nya sovplats: ryggstödet på soffan. Han är fenomenal på att hitta sovplatser/ställningar. Har gjort en almanacka med bara hans sovställningar :-)


2 kommentarer:

annikasvovvar sa...

grattis i efterskott!! Skickade ett mess till dig iogår men kom sen på att du bytt nr!! Hoppas du fick en super dag med massor med dyra paket av hasse!!!!
Kraaaaam

Annelie Föll och Hans Alin sa...

Tackar tackar. Ja det är inte lätt att komma ihåg allt.