Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-08-27

Positivt - negativt


Vi har fått frågan vad som överraskat oss mest positivt sedan vi kom hit och vad vi saknar mest förutom nära och kära.
Vi var ganska införstådda med hur det skulle vara att komma hit så än är det väl inte så mycket som direkt överraskande, inte vad jag kan komma på så där i brådrasket, mer än att vi visste att det var mer byråkratiskt än Sverige, men inte att det var SÅ byråkratiskt. (Inte så positivt direkt) I Sverige kan man göra det mesta per telefon eller via internet och det är något man kan sakna, allt var mycket enklare. Här måste man göra det mesta "öga mot öga". Till exempel skapa ett extra konto på banken i Sverige är det bara logga in på banken och skapa ett nytt, här måste man gå till banken, beställa ett konto och återkomma till banken några dagar senare för att skriva på en hoper papper.

Samtidigt är det en fantastisk service, som vid telefoninstallationen. Först kommer en kille och drar ledning, han var inte nöjd med kvaliteten på ledningen så tre nya gubbar kommer och drar om ledningen. Sedan kommer en servicekille och fixar så att allt funkar. Några dagar senare kommer dom förbi och kollar så allt funkar. Ytterligare någon vecka senare kommer ännu en man och kollar att allt är riktigt installerat och han kollar till och med att ledningsdragningen är som den ska. Allt detta till en kostnad för ca 250:-. Helt otroligt!
En annan sak som var lite överraskande var att vi är befriade från fastighetsskatt i åtta år!
Annars har det varit ungefär som vi förväntat oss hit in tills.

I kväll for vi iväg till en restaurang vi åkt förbi en massa gånger och blivit lite nyfikna på. På utsidan såg den mer ut som en enkel vägkrog men inte när vi kom in, den var otroligt fin.
Dom hade menyn bara på portugisiska men kyparen förklarade vad den innehöll, en av rätterna bestod av grillad spädgris. Så långt var det ok, tills han kom in och visade upp den. Jag började nästan grina, det var mer än jag klarade av. Kan berätta att det inte var rätten jag valde, men det gjorde Hasse. Visserligen såg det inte ut som en gris på tallriken men bara vetskapen vad det var gjorde att jag fick "mentala problem".
I mataffären här har dom vacuum-förpackad spädgris. Inte direkt vad man är van vid så den avdelningen undviker jag.

Restaurangen med otroliga kakel-"tavlor"
Grisrätten

Duro blev friserad han med

Första gången han ligger i solen så det var nog skönt att bli av med lite päls

0 kommentarer: