Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-08-04

Stenhårt i backen

Sätta stängsel är klart en utmaning här. Backen är så snustorr den kan vara och stenhård. Hasse har kämpat med att få ner spettet i backen men det har inte gått så bra. Han försökte förborra med en grov lång borr, tanken var att har man bara fått till ett hål ska det gå lättare att få ner spettet och göra hålet större. Men icke. Backen är fullkomligen som cement. Antingen får vi vänta på regn, som lyser med sin frånvaro eller så får vi se till att få ner pumpen i brunnen och vattna där stolpen ska ner. Ett annat alternativ är att försöka få någon som kommer och plöjer upp backen, vilket ändå måste göras så vi kan så lite gräs istället för den eländiga flyghavren som när den är slagen blir sylvass och sticker rejält under fötter och tassar.

Ibland hänger inte skallen med riktigt. I går avtalade vi tid med en kompis om att skypa. Inte tänkte vi på att vi ligger annorlunda i tid, en timme före Sverige. Så när jag satte mig vid datorn och skulle surra lite kom ett mail med: ”Varför svarar du inte?” Då först slog det mig att klockorna inte var riktigt synkade. Så nu gäller det att tänka på om man avtalar tid enligt svensk eller portugisisk klocka. Som sagt, man lär sig så länge man lever.

1 kommentarer:

Anonym sa...

vilka underbara och spännande platser ni hittat. Vad kommer ni inte att hitta längre fram på era utflykter? Vi följer er på bloggen med spänning. Ha det så jätte bra & jobba försiktigt. Farsan & "lilla mamma"