Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-08-23

Träning inför NY-maraton och mer sightseeing


Idag har vi varit hurtiga Ingrid och jag. Hon ska springa New York maraton i november och ligger i full träning inför den utmaningen. Alltså for hon och jag in till Tomar tidigt för att träna på utegymet som finns där. Det var vi och några morgonpigga själar till som befolkade parken och bättrade på motionen. Det blev ett pass bland maskinerna och ett pass där vi jobbade med egna kroppen med situps och dyligt. Efter en liten ”efterfrukost” på  gårdagens kvarblivna sallad och banan i parken for vi hem och hämtade hundar, Hasse och pappa för en turist-tur.


Härligt med ett utegym. Inte avancerat men fullt funktionellt

Turen började med en tur till ”Our Lady of Piety´s Chapel” som ligger ovanför Tomar för att se på utsikten och den tuffa trappan upp/ner till stan.Vi var lata och tog bilen upp...

Efter det for vi till Pegões-akvedukten (Google maps koordinater 39,60939, -8,43918) som försörjde Convento de Cristo med vatten under dess storhetstid. Ännu efter 1000 år fungerar den. Helt fantastiskt.
Vidare gick turen till  Convento de Cristo, (Google maps koordinater 39,60433, -8,41906) ett riddartempel som började byggas på 1100-talet. Ett fantastiskt tempel som är hur stort som helst. Det krävs nästan flera dagars besök om man vill gå runt i hela templet.

Huvudingången som är otroligt detaljrik


En av alla trädgårdar som finns innanför murarna

Efter en liten rundtur i den gamla delen av staden och en god glass for vi hem för att ge Ingrid en massageomgång så att hennes ben är i topptrim inför NY-maratonet.


Pappa och mamsen Ingrid vid parken i Tomar

Nu är det dags för en god middag som pappa står för idag, en turkisk Casserole, det ska bli gottigottgott.


0 kommentarer: