Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-08-30

Värmepump


Nu har Hasse börjat montera ihop luftvärmepumpen vi hade med oss. Vi vill ju ha vattenburen värme i kåken och var osäkra på om det fanns sådana här, de flesta använder AC som dom sprutar in värme med under vintern. Alltså tog vi med en luft/vatten-värmepump. Vi hade tur och fick tag på radiatorer för en billig penning så de fick följa med i lasset dom med.
Det är ett antal meter som ska dras genom betongväggarna och har vi tur funkar allt tills kylan och råheten sätter in.
Rörmokaren har varit här och huggit upp väggen i övre köket och flyttat på vattenledningen. Utgången satt ganska högt upp på väggen och eftersom vi ska ha kranen på diskbänken och inte på väggen var den tvungen att flyttas. Hasse ”pratade” också (teckenspråk och svenska funkar bra) med honom om rördragningen så han kommer vara oss behjälplig med det. Vi har ännu inte hittat något ställe där vi kan köpa rör och tillbehör men det lär ju rörmokaren veta.


Som tur är fanns extra kakelplattor på vinden så vi kan lappa ihop väggen igen.

Vi har lyckats hitta till Centros de Saúde (Hälsocenter) i São Pedro där vi skrivit in oss. Nu tar det ju lite tid det också som det mesta så vi får hoppas att vi håller oss friska. I och med att vi gjorde adressändringen hit och skrev att vi flyttade helt och hållet blev vi utkastade från försäkringskassan i Sverige, så nu befinner vi oss i ingenmansland vad gäller sjukvård.


2 kommentarer:

Anna o Jan - Man ser floden sa...

Vi tror att det är väldigt klokt att ni går in för en rejäl uppvärmning.

Vi har aldrig frusit så mycket, inomhus, som vi gjort sedan vi flyttade till Portugal.
/Anna

Annelie Föll och Hans Alin sa...

Ja, det märkte vi när vi var ner i vintras och bodde på ett B&B. Det rök ur munnen vid frukosten. Dom hade en kamin som dom flyttade efter oss hela tiden och inte hann den värma upp något.
Vi tog extrafilten och la som lakan i sängen + pyjamas.
Där lärde vi oss verkligen värdet av värme.