Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-08-19

Vila i frid lilla Stigge

Stigge

Idag for Stigge till de sälla jaktmarkerna. De två sista dagarna har han inte haft någon större matlust mellan varven. I morse åt han som han skulle men när det var dags för nästa mål vinglade han bara omkring i buren. Han blev bara vingligare och vingligare, till slut drog han sin sista suck i min hand. Det är så sorgligt, vi visste att oddsen för att han skulle överleva inte var särskilt stora men det sista som överger en är ju hoppet och det tog hårt då han dog. Nu ligger han vid rosenbusken i miniträdgården inlindad i sin strumpa han hade som bo.


Stigges sista vila vid rosenbusken

Att ha en glasveranda är mysigt och fint ända tills man ska tvätta fönster. Insidan tog vi hjälpligt då vi var ner i vintras och städade men utsidan hade inte tvättats på åtskilliga år så där var det skrubbsvamp som gällde. Gnugga och gno och skölja trasor och svamp stup i kvarten, det tog hela förmiddagen i anspråk. Nu när det är klart och när man nu går ut på verandan så är det som man blir bländad, det blev så ljust och fint.Epoxifärgen i trappen hade torkat delvis i morse. Antagligen var det dåligt blandat i början så att det inte ville torka ordentligt. Jag testade att stryka ett andra lager i går kväll på några trappsteg och det hade torkat och härdat i morse. Så det var bara att ge sig på resten idag med ett andra lager. Eftersom det inte torkat ordentligt var det bra kladdigt, fötterna fastnade och jäklar vad ont det gjorde att lossa dom, men det gick bra att sitta ner, byxorna fastnade inte lika hårt, det är väl mer vikt på fötterna än då man sitter antar jag. Efter mycket suck och stön är trappen klar och har torkat, men inga hundar får gå där på några dagar. Även om dom fått pedikyr idag så är det risk att klorna gör märken då färgen inte är genomhärdad. 

Vi gjorde en liten utflykt med hundarna i förhoppning att hitta tillbaka till sjön vi stötte på vid en tidigare utflykt. Och vi lyckades! Där passade vi på med lite hundpedikyr. Det är behagligare för hunden att få klorna klippta då dom mjukats upp av vattnet.Men ingen av våra fyrfota vänner uppskattar pedikyren ändå trots att dom får god korv till tröst, men det måste ju göras.
Loffe passade på att simma lite och Duro försökte utvidga sjön genom att gräva hej vilt.


2 kommentarer:

annikasvovvar sa...

Lille Stigge.. ja ni försökte ialla fall,,
Mysigt å komma ut å bada lite i värmen.. Duro ville kanske göra en lerinpakning?

Kraaaaaam

Annelie Föll och Hans Alin sa...

Haha. Ja det är nog det Duro försöker, tänkte inte på det :-)