Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-09-25

Bilbesiktning


Det välbehövliga regnet fortsätter, dock med uppehåll under dagen då Hasse for iväg för att besiktiga CV2:an vilket inte gick helt bra. Dom gjorde nedslag på att det inte fanns reflexväst i bilen (vilken har flyttats över till andra bilen vi använder varje dag) så det blir till att skaffa västar till alla fordon nu, och de tyckte att motorn behövde tvättas så det blev en prick för det med samt att dom var missnöjda med framvagnsinställningen. Verkstad uppsöktes för framvagnen men dom fick inte loss några rostiga skruvar utan hänvisade till en verkstad 6 mil bort. Tur att vi lärt känna en bilmek som kunde tipsa om en verkstad på närmare håll vilken vi kommer besöka endera dagen när det inte är en massa annat att stå i.


Nu har vi fått el, vatten och spisen (gasen men ej elplattorna) inkopplad i köket och kan börja flytta in på riktigt. Vi hade tänkt börja ikväll men våra holländska vänner dök upp och fick vår uppmärksamhet istället. Men det finns ju en dag i morgon också.

Lyckliga kocken testar gaslågan

Maskinerna och bänken på plats. Härligt!

Inte vet vi när vi får börja skolan heller. Vi var förbi där när vi ändå var i Tomar för att kolla om det fanns något datum än. Men nä, de hade ingen aning dom heller. Myndigheterna har gjort stora indragningar så det var flera kurser/ämnen som inte startat och där de inte vet när eller om de kommer starta, mannen vi pratade med visade två tjocka pärmar med folk som väntar.
Det blir till att plocka fram den interaktiva kursen vi har för nu bara måste vi lära oss men det är så trist att sitta och ”prata” med en dator, annars hade vi nog tagit oss i kragen för länge sedan.

5 kommentarer:

Maggan och Ingemar sa...

Ja ska man bo i ett annat land är det ju en fördel att kunna språket. Det borde vi också som "övervintrare" lära oss, vi kör med lexikon så länge och hoppas att några ord fastnar. Så härligt för er att fått ert kök nästan klart, det underlättar ju en hel del när det gäller matlagning.
Ha det gott

Märit i Mariehem sa...

Ert kök ser väldigt fint och praktiskt ut!
Så härligt, att ni kan börja använda det!
Förstår att den interaktiva kursen kan kännas tråkig.
Drömscenariot vore väl om ni skulle hitta en pensionerad lärare, som sitter och har långtråkigt. ;-). En som ni kunde prata med genom Skype kanske? Kanske en som undervisat invandrare tidigare...
Oj, vad jag drar iväg.. ;-)

Ha det gott!


Farsan och Ingrid sa...

Så fint kök, förstår att "kocken" sträcker på sig. Vi ser fram emot att sitta och äta en god middag i ert fina kök. Grannen ni har är en riktig "pärla". Tomater och vin - ja det är inte helt fel.
Trist med bilen, men makt är makt.
Ha det så gott i regnet, förstår att ni är glada att det blir lite vått i trädgården.
Kram kram och vi läser med glädje allt vad du Annelie skriver om som händer er alla 4. :-)

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Det där med språket ser ut att lösa sig på ena eller andra sättet:-)

Märit - är det så att det är dig du menar?

I köket kommer det bli många härliga middagar för våra kära vänner och besökare!

Ha det så gott alla
/Annelie

Anonym sa...

För självstudier rekommenderas Portuguese in Three Months (Hugo´s Language Books,ISBN 0-85285-076-X).Fanns förr att köpa i Sverige.
När jag nu googlar den, verkar det som den numera bara finns i gamla exemplar. Men den går att få fatt på från flera håll.
Hälsn. Gunilla i Monsaraz