Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-09-12

Coffe morning i Tomar


Andra onsdagen varje månad är det ju Coffe morning i Tomar, en träff  som Portugalfriends ordnar där inflyttare från nästan hela världen träffas. Vi for dit tillsammans med våra kära vovvar och träffade en hel del trevliga människor. Bl.a en holländska och hennes portugisiske make     som bor inte långt från oss. Dom har ett nybyggt jättefint hus till salu / uthyrning och jag har lovat hjälpa dom med en hemsida där dom kan visa upp huset. Dom bor i närheten av där senaste branden var, lågorna var bara 200m från deras hus. Vi fick reda på hur branden startade; det var en kvinna som eldade pappkartonger som inte vaktade elden utan gick därifrån. Nog borde folk som är vana att leva i ett torrt eldfängt klimat ha lite mer vett i skallen än att bara lämna en brasa om dom nu tycker att det är nödvändigt att elda under sådana omständigheter.
En annan tjej vi träffade hade kurser i Portugisiska, vilket vi kommer komplettera vår skolgång med. Det är ganska frustrerande att inte kunna kommunicera med våra pratglada grannar eller att inte kunna göra sig förstådd i butiken / myndigheter. Skolan är bara två kvällar i veckan och det är lite långsam takt tycker vi.
Vi träffade också en konstnär som bland annat målar hundar. Det lär nog bli en tavla av våra små änglar så småningom. Hon ska ha en utställning nästa vecka i Santarem tillsammans med några andra konstnärer, däribland två svenskar. Dit måste vi bara åka och titta.


Coffe morning i Tomar

Vi måste ha ett sjätte sinne. Varje gång vi tycker att det gått lite väl lång tid för hantverkarna att ta sig hit och vi ringer Chavetejo för hjälp med kontakten så visar det sig att dom tänkt komma dagen efter! Alltså dök elektrikern upp i dag för att börja göra i ordning för all el som behövs i köket.
Med tanke på att det mest är betonghus här nere förväntar man sig att dom har ordentliga verktyg för att hugga sina spår i väggarna, men inte då. Dom kommer med hammare och mejsel och gör allt för hand vilket tar en enorm tid, det är en hel del som ska huggas upp vid el- och vattendragning. Som tur är har Hasse en bilmaskin som dom får låna så det går lite snabbare. Och hitintills är det ingen av dom som använt hörselskydd, något jag satte på mig i dag när han bilade som värst. Portugisiska hantverkare måste lida av tinnitus och dålig hörsel. Jag gav honom ett par för jag tyckte han skulle skydda sina stackars öron men han tackade nej och när jag sa att han måste satte han på sig dom till slut. Öronen hans blev nog tacksamma.

Förberedelse för eldragning

Det berömda vattenhjulet i parken i Tomar

Vy från parken över Tomar och Rio Nabão som flyter genom staden

Rio Nabão och Tomar ur annan vinkel


3 kommentarer:

Märit i Mariehem sa...

Vilken strålande idé med Coffee morning! Önskar att det fanns något sådant här i Sverige också.
Trivsel utan stora krav, men fina chanser att möta intressanta personer.

Anna o Jan - Man ser floden sa...

Men Annelie, hur kunde du göra så mot honom. Tänk om någon sett honom. Det är inte manligt att använda hörselskydd, skyddshanskar eller vad det nu kan vara som skyddar mot kroppsskada. Om det inte är varma kängor med stålhätta förstås, då går det bra.

Stackars Jan var nästan en driftskucku under bygget. Varför, jo han gjorde något så omanligt som att tvätta händer efter uträttat behov.
/Anna

Annelie Föll och Hans Alin sa...

Märit, du får starta en Coffe morning tillsammans med likasinnade. Ryktet kommer sprida sig så det kommer säkert bli välbesökt.

Anna, inte tänkte jag på det där med macho män. Tur att ingen såg honom:-)
Jan hade det nog inte lätt, förhoppningsvis lärde han dom något nytt.
/Annelie