Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-09-27

Steg 1: CV2:an godkänd


CV2:an är äntligen godkänd på besiktningen. Aningens snurrigt är det allt. Vi fick nerslag på framvagnen men på verkstan tyckte dom att den var OK. Det sjuka är att besiktningen och verkstäderna har olika mått på hur en framvagnsinställning ska vara, alltså justerade dom bilen fel för att den ska gå genom besiktningen, sen är det bara att åka tillbaka till verkstan och justera den rätt igen!

Annars har det varit fortsatt upp-packning av köket. Medan vi höll på kom grannen Antonio och hans fru och inspekterade. Dom blev så till sig så de drog med oss till deras hus för att vi skulle se hur de hade det. Där gick vi runt och tittade på otroligt vackra möbler och samtidigt fick vi lite språklektioner. Dom är så himla rara. Maria, frun i huset hade massor med jättefina dukar hon gjort och när jag berömde dom drog fram den ena efter den andra, hon kom med virkade och stickade överkast som var helt otroliga. Jag är så imponerad av alla som orkar sitta och nöta på ett sängöverkast till dubbelsäng med tunt tunt garn.
När jag en gång för länge sedan gick i skolan började jag virka ett sängöverkast, det var tänkt att det skulle bli till en dubbelsäng men orken tog slut så det räckte nätt och jämt till en enkelsäng. Och Maria hade gjort fyra! stycken. Helt otroligt.

Som vanligt kom så grannen med en hink, denna gång med druvor som han tyckte vi skulle torka så att vi hade lite snask i vinter. Hasse fick lite att göra där och nu hänger det fullt med druvor under taket på verandan.

Druvtorken
Idag upptäckte jag något knepigt. I början fanns det två olika adresser till huset. Vilket har visat sig inte var så bra. När vi försäkrade huset har det blivit vajkalle någonstans så att vi har ett hus som är dubbelt försäkrat, dvs en försäkring på varje adress, hur dom nu lyckats med det eftersom vi bara gav banken som ombesörjer försäkringarna den ena adressen. Har en känsla av att det kommer vara ack så struligt att rätta till det hela. Den enda som talar engelska på banken är på semester så det är bara att vänta tills hon kommer tillbaka och hoppas på det bästa.

Groda som hälsade på. Den satt blickstilla trots att Duro var fram och nosade. Baken ser bra mysko ut på den.0 kommentarer: