Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-09-02

Dags för garaget och bränder


Nu är det dags för garaget att få en ansiktslyftning, vilket är förenat med mycket flytta fram och tillbaka. Det är inte så mycket som blivit uppackat där än, kartonger och verktyg står travade på varandra, så det får bli en halva i taget. I morgon blir det en tur till Lissabon för att besöka ambassaden och greja pass. När vi ändå är där blir det ett besök på Ikea för införskaffande av diverse skåp, hyllor och arbetsbänk till garaget. När dessa väl är på plats och fyllda blir det en ny omflyttning av resterande grejer för vidare ansiktslyftning.  Snart kan vi hitta våra verktyg lite enklare än hitintills så mer kan bli gjort och vi kan sätta igång med undervåningen.


Hälften vitt hälften naturellt. Ett tag till...
Loffe är oss behjälplig i målningsarbetet vilket syns på hans huvud. De vita prickarna ska inte vara där egentligen.

Värmen och torkan är ett elände. Nu på eftermiddagen har vi sett ett enormt rökmoln från andra sidan Tomar. Sirener hörs i ett och helikoptrar trafikerar himlen för fullt. Man får sig verkligen en tankeställare. När vi kom eldade Hasse sopor i den öppna spisen. Jag hade invändningar mot det för det kan ju flyga upp gnistor, vilka inte är förenliga med torrt gräs. - ”Det är lugnt, ingen fara”, var hans kommentar. Men efter att ha sett alla dessa bränder har han tack och lov tänkt om.
När vi for till Alcobaço åkte vi förbi ett flera kilometer långt uppbränt område. Lågorna hade slickat husen som tack och lov klarat sig. Bara synen av de svartbrända fälten och träden kan ge en mardrömmar.
Hasse kom precis tillbaka efter kvällsrundan med hundarna och nu brinner det på andra sidan om oss. Som tur är lite längre bort än då vi filmade. Vi ser bara röken än så länge. Jag tror jag ska göra som höggravida kvinnor, packa en väska så man alltid är beredd utifall att man måste ge sig av.

Det mörka är inte moln, det är rök bortifrån Tomar


0 kommentarer: