Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-09-30

Handla och äta


Här i Tomar finns tre stora mataffärer, Continente, Intermarche och von Lidl och alla är de olika. Ska vi t.ex ha ägg och creme fraishe åker vi till Intermarche för det finns inte hos de andra (annat än småförpackningar ägg), ska vi ha bröd blir det Continente eller Lidl för Intermarche har bara så´nt där bröd som håller sig i flera år, och vill vi ha något sånär vettig bacon som inte är supersalt eller god salami så blir det von Lidl.
Med andra ord är det ett himla farande när vi ska handla för naturligtvis vill vi ju ha allt det där, men som tur är ligger alla tre ställena på vår sida av stan så det är inte så långt mellan dom.
På Intermarche får man stå i kö vid grönsaksdisken för allt ska de vägas och prismärkas innan man kommer till kassan.
På Continente är det ofta mindre kaos vid kassorna för ofta saknar varorna streckkod och då kan det ta lååång tid innan det blir ens tur, och där har vi typ ett Ica-kort med bonus. Ibland när det är dags att betala frågar dom om man vill betala den högre eller lägre summan för man får rabatten direkt, och den är oftast väldigt stor, betydligt mer än på Ica. Idag handlade vi för drygt 20€ och betalade bara 4. Inte dåligt. Dom har även suveräna driver där det är 50% på varorna, perfekt som idag då vi köpte en säck hundmat vi ska ta med till hägnet i morgon.

Nu har det sista kommit på plats i köket och vi ska äta vår första måltid där. Än har vi inga vettiga köksmöbler så vi kånkade upp bordet vi haft som arbetsbänk i nedre köket, det får duga tills vidare. Det har varit lite huvudbry hur vi ska organisera i skåp och lådor, det har varit en hel del omflyttningar då vi efter hand hittat saker vi packat upp men nu tror jag att vi är ganska nöjda.

Cozy, inte sant?

Nu ser det ut som om vi alltid bott här förutom avsaknande av gardiner :-)6 kommentarer:

Maggan och Ingemar sa...

Tack för tipsen på affärerna, nu kan det bli lättare att hitta det man vill ha. Vi handlar ofta på Lidl här hemma men de har ju inte samma sortiment i Portugal. Vi gjorde samma förra året...åkte runt hos de olika affärerna. Man lär sig till slut var man ska handla de olika sakerna.

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Mycket av det som finns på von Lidl i Svedala finner man här, som t.ex nästan svensk falukorv tack o lov för det är något man saknar ibland :-)
/Annelie

annikasvovvar sa...

Snyggt! Va härligt med ett riktigt kök.
skype snart..
saknar er massor!!
Kraaam från hela familjen Knas!

Anonym sa...

Intermarché och Continente/Modelo i Reguengos har båda rabattkort där rabatten kan fås med en gång (och praktiska små extrakort för nyckelknippan så man alltid har dem med). Båda har också rabatt på bensin. Continente med inköpskvittona på lokala Galp och Intermarché på sin egen mack.

Vägning av frukt o grönsaker har Intermarché i Reggie slutat med för ett bra tag sen, så det kommer de säkert att göra i Tomar.
På Lidl handlar vi bara tysk ansjovis för att göra Jansson. Annars delar vi inköpen, som ni, mellan de två andra, då vissa saker är bättre/inte finns på ena eller andra stället. De inhemska, inkl restaurangägare, gör likadant, men spanjorerna orkar bara ta sig till Continente som ligger närmast Spanien.
Hälsn. Gunilla i Monsaraz

Farsan och Ingrid sa...

Instämmer, det ser helt underbart härligt ut. Detta kök kommer ni ha mycket glädje av. Vi kan riktigt "se" det rustika köksbordet som ni letar efter. Men som Kajsa Varg sa - "man tager vad man haver". Så en inflyttningsmiddag på arbetsbordet det är inte fy skam det heller.

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Annika - Det blir middag där när du masar dig hit :-) Jaaa! Dags för skype

Gunilla - Vi testade att tanka på Galp med rabatten men bensinen var dyrare där och macken är på andra sidan stan så det lönade sig inte speciellt. Att Intermarche hade samma system hade vi ingen aning om, tack för tipset och för den tyska ansjovisen, Jansson är så himla gott.

Pappa och Ingrid - Det blir nog knepigt att hitta det där rustika bordet, alla är så himla stora och får inte riktigt plats. Ett gammeldags slagbord vore perfekt, det blir nog att Hasse får försöka bygga det så som vi vill ha det.

/Annelie