Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-09-01

Lite lat ibland


Hasse har varit duktig idag och kämpat med installationen av värmepumpen. Idag känns det lite främmande att den kommer behövas. 37° i skuggan och vindstilla. Det är något myggen gillar har jag upptäckt. Det är vid tillfällen som dessa man blir attackerad av dessa vidriga små kryp.


Hasse var lite vidlyftig när han skulle spruta fogskum i väggen :-)

Själv har jag mest legat på soffan och läst under dagen. Läser en härlig bok av Lucy Dillon; "Ensamma hjärtan och hemlösa hundar". En bok som varmt kan rekommenderas, speciellt om man är förtjust i hundar som jag då är förstås.
Tänker på kraken vi fastnade för på hägnet. Vi har ringt kvinnan som driver hägnet men hon kan bara portugisiska men en kamrat eller så till henne ringde upp oss och vi kom överens om att träffas allihop, hon skulle återkomma om tid. På den vägen är det.... Man kan tycka att dom skulle vara lite mer angelägna att återkomma då det finns några som både vill vara volontärer och hjälpa till plus adoptera en hund. Ibland förstår jag mig helt enkelt inte på människor.

Lite nytta har jag gjort idag. Vi fick ju en massa fikon häromdagen så det blev lite marmeladkokning frampå kvällen. Hittade ett recept på nätet på Fikonmarmelad med vanilj och cognac. Det blev bara fyra burkar den här gången, som ett litet test om  receptet är bra och gott. Våra egna fikon är yttepyttesmå än så länge men när dom väl är mogna lär det bli fler experiment. Undrar om man kan göra fikonsaft? Någon som vet?
Läste att fikon är bra om man vill sluta röka. Tror jag ska tvinga i Hasse en del av skörden sen :-)

Resultat av dagens ansträngning. Blir kul att testa i morgon.Jag trodde jag tagit död på rosen då jag rensade framför huset. Den frodas trots torkan, otroligt!


Månen steg över skogskanten på några minuter. Såg nästen ut som ett jätte-ufo.
4 kommentarer:

Anonym sa...

Kul mönster i taket!Annelie angående snus titta på.www.pgw.se under tobak/snus.Kul med fikon i cognac,låter gott.Hälsningar Anders.

Annelie Föll och Hans Alin sa...

Jag lovar att vi ska spara en burk fikonmarmelad tills du kommer:-)
Du e´ gullig du, men tyvärr är jag lite kräsen när det gäller snus, jag vill ha lightprillor med eucalyptussmak. Kruxet är att Sverige inte leverarar till andra EU-länder, men man kan beställa svenskt snus via USA. Snacka om dubbelmoral! Eller så kan man ju alltid beställa via någon som ändå ska hälsa på oss...
Ha det så gott och hälsa familjen
/Annelie

Alaska sa...

Nu frågar jag mig på så här lite kvällskvisten:
hurudana äro edra fönster skapta? Är det kanske simpla gammeldags tvåglas med dåliga U-värden (säg runt 3) eller är de förhoppningsvis lagda mer åt det moderna snittet med dito U-nuffror runt ettan (och utrustade med bra karm-vägg-foder/skum)?

Annelie Föll och Hans Alin sa...

Hej Alaska
Sådana moderniteter som två-glasfönster har vi inte. Än så länge är det en-glas i enkla alumuniumramar som inte är speciellt tätade, här och var ser man ut i gliporna mellan karm och vägg. Förmodligen har dom inget U-värde alls, deras uppgift är nog mer att hålla vinden ute.
Grannens son jobbar bl.a med fönster och förhoppningsvis hinner vi byta, i alla fall en del, innan vintern.
/Annelie