Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-09-20

Mer kök


Jobbet med köket framskrider. Nu är det mesta på plats och vi är enormt imponerade av deras arbete, både vad gäller tillverkningen av själva skåpen och luckorna och deras noggrannhet vid monteringen. Finishen på alltihop är helt suverän, t.o.m Hasse som är en petimäter när det gäller så´nt här är nöjd, och det vill inte säga lite. Det var lite pyssel för dom eftersom det i ena hörnet sticker ut p.g.a skorstenen men det har dom fått till jättesnyggt och byggt runt den på millimetern.
I morgon kommer socklar, resten av luckorna och sista biten upp till taket på plats. Och så kommer Tomarel med vitvarorna. När rörmokaren och elektrikern kommer för det sista vet vi inte riktigt men det lär inte vara långt bort.

Vi hade tänkt skaffa ett enkelt kök från Ikea till undervåningen men där har vi ångrat oss och kommer anlita grabbarna på Movitaco till det också.
5 kommentarer:

Märit i Mariehem sa...

Snyggt! Det kommer ni säkert att trivas gott med!

Alaska sa...

Men vad kan så prisläget vara på allt detta kvalificerade finsnickerijobb plus material kontra en motsvarande beställning i ert före detta land?!?

(PS! Man längtar såå till den egna bortflytten...ty nu har ju den dryga sju månader årliga livsförnedrande aptristheten map ljus och värme ånyo inletts)

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Alaska, jag gjorde ett inlägg på din fråga, det är säkert fler som är nyfikna.

När ska ni flytta och vart? Nyfiken som jag är måste jag ju fråga :-) /Annelie

Alaska sa...

O mais breve possível skall det bortemigreras men en viss ekon. bit väntar fnv att komma på sin rätta plats. Då detta inträffat (sker tidigast Q4/12 och senast Q4/13) kommer det direkt att travelleras sydpå för en minimum två veckors hyrbilrekognoseringstur kors&tvärs Pt (ev även ända ner till kvarts-tropiska Madeira men kanske en för liten ö/grupp att trivas livet ut på??) för att hitta till "rätt" landsdel. Därefter en finjustering av bostadssiktet dvs köpa eller bygga nytt/land eller stadsutkant...Well, thän som lefver får se!

- Boa noite e dormir bem!

PS! A propósito - você gosta de sua escola?

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Klokt att fara runt och kolla, kolla runt på webben efter mäklare så att ni har lite färdigt att kolla på. Portugisiska mäklare är dåliga på att svara men de engelska, vilka det finns gott om är desto snabbare.

Madeira är ganska "trångt" vad jag förstått, man är väldigt styrd över var man få bo då det är en liten ö.

Skolan har dessvärre inte börjat än så jag vet inte. Än så länge är det grannen som fungerar som lärare.
/Annelie