Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-09-16

Nu har elementen vi hade med oss kommit upp på väggarna. Vi ville ha det förberett för att rörmokaren lättare skulle kunna mäta hur mycket rör som behövs. Han skulle komma idag men ingen röris dök upp. Nu blir det att ringa och tjata igen.
Så har det varit mer skruva för att få ihop de sista Ikeagrejerna. Nu är det äntligen ordning och reda i arbetsrummet.

Fram på kvällen for vi iväg till grannbyn Pero Calvo och åt en god soppa hos Iris och Raul. Dom bor högt upp i ett helläckert hus med en enorm utsikt över vår dal och Tomar. Vi var och tittade på huset dom har till försäljning som jag lovat att hjälpa till med en hemsida för. Det var ett riktigt flott hus med två badrum varav det ena hade jacuzzi, 3 sovrum, kontor, stort kök och dubbelgarage. Inte utan att man blev lite sugen på lyxen.

Efter middagen blev det portvin på verandan
Utsikt från deras hus
En pippifågel som varit hos oss några dar, svårfångad på bild


6 kommentarer:

Anna o Jan - Man ser floden sa...

Pippifågeln är en Härfågel. Det är en skygg herre. Vi kallar honom för Kalle för vi tycker han är lik en vaggande Kalle Anka när han spatserar framåt och letar mask med sin långa näbb.
/Anna

Annelie Föll och Hans Alin sa...

Tack Anna, tur att vi har läsare som lär oss vad allt vi ser heter :-)
/Annelie

Märit i Mariehem sa...

Fly, fly - härfågeln anses förebåda krig och svält! ;-))

Funderar på de fina blommorna. Det liknar ju liljor, men där finns inga blad, vilket för tanken till någon sorts tidlösa, men jag vet verkligen inte.

Märit i Mariehem sa...

Nej, vid närmare studium, så måste jag återgå till gissning på någon lilja, men jag vet inte vilken.

Anna o Jan - Man ser floden sa...

Håller med Märit, det ser nästan ut som tidlösa men ändå inte. Det växer tidlösa här. Inte på vår mark men precis jämte oss på grannen Mattias mark. Jag har för mig att de brukar blomma i oktober. Jag ska ta en promenad dit när det har blivit lite svalare ute.
/Anna

Annelie Föll och Hans Alin sa...

Enligt Iris så är det bara blad på våren och nu bara blommor och inga blader.

Appropå sägner, så borde det regna för fullt med tanke på alla spindlar som råkat hamna i dammsugaren. Väljer nog att inte tro, lugnast så.
/Annelie