Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-09-19

Ouii, köket på G!


Vi var ute på vägarna och for idag och när vi kom hem var Vitor och hans hantlangare här och hade börjat installera köket. Innan skåpen fanns där såg köket så stort ut och nu med en del av skåpen på plats har köket krympt en del, undrar hur det kommer se ut när resten är på plats? Kommer vi få plats med köksbord tro? Det är nog ovanan som gör att det ser yttepytte ut, dessutom är det belamrat med stegar och verktyg och det gör ju sitt. Men fint kommer det bli.Som sagt var vi ute på vägarna och snurrade. Hasse ville åka till Ourém där han sett en skrot med bl.a tvåhjulingar av olika slag. Han är inte nöjd med sin Harley och en motorcykel i delar som så småningom ska plockas ihop utan han vill ha fler. Hans förhoppning var att hitta någon gammal raritet men det var skrot-skrot allt i hop.
När vi ändå var åt det hållet fortsatte vi vidare till Moitalina (GoogleMaps koordinater 39.612483, -8.865121) där vi tidigare sett att fler håller på med keramik. Butiken med namnet Olaria vale Coelho som vi stannade vid visade sig vara enorm och en av de få traditionella handgjorda keramikproducenter i Portugal. Allt är handmålat och ingen sak är den andra lik. Även om det är en serie så skiljer sig själva mönstringen åt. Vi fastnade för en grön serie där allt först ser exakt lika ut. Men tittar man närmare är varje pjäs unik med sitt egna mönster.


Detta var bara en av gångarna, och allt handgjort!

Detta fick följa med hem idag, mer kommer det bli av samma serie. Kolla motiven på muggaran, olika och ändå så lika.

I staden fanns en mycket annorlunda trädgård där vi bara var tvungna att stanna till vid. Har aldrig sett något liknande. Allt är i miniatyr, vilket jobb dom lagt ner.

Vi har flera äppelträd, två av dem ger små små gröna äpplen som ruttnar på sina grenar och de andra två ger stora röda äpplen. Dessa tänkte jag då ta hand om och göra lite äppelmos. Men det var inte helt lätt. På håll ser dom så fina ut men det visade sig att de flesta var fulla med små små maskhål och ibland var masken kvar. Så tråkigt, det måste vi försöka göra något åt till nästa år. Hela 5 små burkar mos blev det i alla fall, dessa får man äta med andakt.

4 kommentarer:

Märit i Mariehem sa...

Det känns naturligtvis underbart att det nya köket håller på att installeras! Det skulle vara roligt att höra ert omdöme om det, när ni börjat använda det.
När ni besökte snickeriet, verkade ni i alla fall nöjda över kvaliteten.

Vi installerade vårt nya kök i våras. Visst fanns tankarna på att handla det i något billigare land, som vi hört att en del gjort. Men när det kom till kritan, så orkade vi inte jobba så mycket för det, utan köpte ett kök från Smedstorp i Skåne.

Gillade den fina servisen! Läcker!

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Så här långt är vi otroligt nöjda, tror nog vi kommer fortsätta med det när vi börjar använda det också.

Det svåra med att köpa kök från annat land är ju att dom inte kan komma tillbaka stup i kvarten och millimetermäta som här, samt att man förmodligen skulle få montera det själv vilket vi slipper :-)
/Annelie

Anonym sa...

Är man intresserad av handgjord och handmålad portugisisk keramik rekommenderas São Pedro de Corvál i Alentejo (strax utanför Reguengos de Monsaraz). Det är iberiska halvöns största keramikcentrum (ca 30 olarías) som turas om med sin spanska systerort att varje år i maj ha "keramikfestival".
Gunilla i Monsaraz

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Tack Gunilla, men det går inte att finna på Google eller på Google maps. Hade varit kul att besöka när man kommer söderöver.
/Annelie