Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-09-23

Regn, härligt regn


Det har inte varit många gånger, om ens någon gång, i livet man längtat efter regn men det har vi gjort nu. Och inatt kom en efterlängtad ordentlig skur med åska och dunder. Det hade varit kul att veta hur mycket som kom men inte har vi tänkt på det där med regnmätare. Undrar om det finns sådana att få tag i här? Under dagen har det varit några småskurar men det behövs så mycket mycket mer. Det kom i alla fall så pass att marken som varit som betong att gå på sviktade en aning under fötterna. En riktigt mysig känsla.

Vi tog med hundarna in till Tomar för att dom skulle få lite omväxling och gick en tur i Mata nacional dos sete montes, (Seven Hills National Forest ) som är Tomars största park med en yta på 39 ha och ligger nästan mitt i stan. Skogen är en länk till Convento de Christie och användes för odling av munkarna.
Här finns massor av olika träd bl.a hundraåriga cypresser, Judasträd, ekar, olivträd och en massa annat. Det finns också en liten tornformad kyrka som anses vara en kopia av ett av tornen på conventet, men dit kom vi inte idag, det får bli nästa gång.
Det var så fint där, vägar och stigar överallt bland alla träd med en matta av gula löv under. Det kändes nästan som att gå i en svensk höst-lövskog så länge man inte tittade upp mot kronorna och såg alla gröna löv. Längs ner i dalen fanns en fin trädgård med labyrintartade häckar och rabatter med vackra blommor. Att gå där på våren måste vara magiskt.
Det kändes som en svensk höstskog då man inte såg de de gröna löven som var ovanför huvudet.

Plats för barnen fanns det också

Vacker blomma i trädgården

Den gulvita kändes som gummi när man tog i den, vet inte om det är den rosa blomman som är utblommad.

En fröskida av något slag vi hittade på marken under träden.

På vägen ut fotade vi skylten vid ingången då vi ville veta lite mer om stället. Väl hemma nyttjades Google translate och det visade sig att hundar inte var särskilt välkomna, men å andra sidan fanns det ett antal löshundar där inne som följde efter oss, en av dem var rent hotfull, så jag tror inte dom tar så allvarligt på det.

Idag var Loffe inte så snäll. Han höll på och nosa sig galen bland klinkern som ligger utanför huset. Jag flyttade på dom för att visa honom att där fanns ingenting. Men det gjorde det. Fram pilade en liten liten ödla som Loffe fångade och bet av svansen på. Jag försökte få bort honom, vet inte hur nyttigt det är att stoppa i sig ödlor, men jag hann inte så han fångade den igen och stack iväg. Jag efter och sa åt honom att släppa vilket han faktiskt gjorde. Där låg den stackars ödlan, den levde forfarande och jag var tvungen att ha ihjäl den vilket kommer ge mig mardrömmar är jag rädd.
Tidigare har inte Loffe ens rört näsborrarna när ödlorna kommit nära, men nu var det väl för att den gömde sig och triggade hans jaktegenskaper.

Nya pippifåglar som hälsat på. Svårfotade då de var skygga


5 kommentarer:

Anna o Jan - Man ser floden sa...

Vi har letat förgäves efter en regnmätare men har inte hittat någon. Men vi har en svensk sådan och idag mätte den 19 mm regn.

Kolla om det inte är en fröskida från ett Johannesbrödsträd Alfarrobeira på portugisiska.
/Anna

Alaska sa...

http://www.amazon.es/gp/product/B000SIS0VA/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&smid=A1AT7YVPFBWXBL
kostar €5 + frakt (2-10 dgr) frän Es till Pt €7 = 102 SKR til dagens kurs - ett ganska rimligt pris (om den är nåt att ha praktiskt vill säga)

Verkar nog som om den gemene portukisen inte är så nördig vad gäller nederbördsdata som vissa - ähum- andra nationaliteter...

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Anna- Visst är det Johannesbröd. tack för det, nu behöver vi inte bry våra stackars hjärnor längre. Vi får nog ta och åka till parken och plocka lite mer för det verkar vara en ganska rolig "krydda".

Alaska- Tack för adressen, den lär komma till användning om vi inte kan få någon besökare att packa ner en dylik i resväskan.

/Annelie

Märit i Mariehem sa...

Härlig park! Det såg faktiskt mycket svenskt ut på stigen under träden.
Trevligt att ha en sådan oas i närheten!

Tycker att fåglarna ser ut som vita storkar, men jag tror inte att det finns helvita sådana, så det måste väl vara någon annan fågel.

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Ja det kändes som om vi gick i en svensk lövskog om hösten. Blir Sverigelängtan för hård får vi ta en promenad där :-)

Fåglarna var inte så stora, kanske 30-40 cm höga.
/Annelie