Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-09-13

Trädgårdsarbete och besök


Idag har det varit fortsatt arbete utomhus med att kalka insidan av muren och röja rent allmänt. Nu när hundarna har fått lite mer yta och vi inte behöver kompostgallret som spärrar av "verandan" längre så syns allt ris och annat bråte vi bara slängde över till andra sidan mer. Konstigt egentligen, ett kompostgaller är ju tämligen ”genomskinligt” men ändå så skymmer det allt som ligger bakom på något underligt vis. Hur klarar man sig utan kompostgaller egentligen? Tur att vi tog med dom från Sverige, de är bra till så mycket förutom kompost.
Hasse har gått runt med gräsklipparen flera gånger för att få ner allt ogräs och annat jox som växt där och nu börjar det se riktigt fint ut. Nästa steg blir en liten rabatt längs den stenlagda gången längs huset (vad kallar man egentligen en sådan?) så småningom.


Vår favoritvrå efetersom den alltid ligger i skugga. Nu kan vi blicka över en städad tomt.

Elektrikern har jobbat på bra och nu är all el till köket och värmepumpen klar. På Lördag kommer rörmokaren och mäter upp hur mycket rör till element som behövs så det ser ut som vi både har ett kök snart och värmesystem till vintern.

I går när vi var på Coffe morning träffade vi ju ett jättetrevligt par, en holländska, Iris och hennes make Raul. Idag kom dom förbi och hälsade på. Jätteroligt, våra första portugisiska besökare:-) Vi blev hembjudna till dom på Lördag vilket ska bli väldans trevligt. Duro som är lite si och så där mot främmande män skötte sig perfekt med Raul, han blev accepterad på en gång.
Hantverkarna däremot har han ett visst agg till, han morrar och skäller så vi vågar inte riktigt låta honom vara lös utan håller honom åtskilld medan dom kutar fram och tillbaka. Det är precis som om han känner på sig vilka som är vänner och vilka som är här bara för att jobba.

Raul och Iris0 kommentarer: