Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-09-08

Veterinär och hackare


Veterinär och hackare

I natt vaknade vi av att Loffe hostade så han nästan krampade. Tidigare på dagen hade vi varit hos slaktaren och fått oxknotor som hundarna fick snaska på. Vi var rädda att en bit av benet lossnat och fastnat i halsen, men å andra sidan gick hela kvällen utan en enda host.
På morgonen for vi iväg till veterinären så fort dom öppnat. Där blev han undersökt och vi blev lugnade med att det inte satt fast något. Det är tydligen vanligt att hundar får ett virus i halsen, speciellt i aug/sept och små hundar är extra utsatta för att deras luftstrupar var annorlunda än större hundars. Han blev medicinerad och vi fick med oss medicin för tio dagar.
Veterinärbesök en lördag, undersökning och all medicin som behövs, allt detta för 38€, ca 320:-
Behöver vi göra återbesök kostar det inget, vi behöver bara betala ev medicin. Helt fantastiskt.
I Sverige hade det gått på bra mycket mer, bara man inställde sig på Haninge djurklinik en vardag kostade det 500:-, till det kommer undersökning, ev mediciner + medicin på apoteket. Minsta bagatell slutade oftast på minst 1500:-, och det en vardag!Min tvålsida har haft besök av hackare. Dom har lyckats ta sig förbi lösenord och grejer och lagt in en massa fulkoder som gjort att den spärrats i webbläsaren. Har suttit nästan hela dagen och gått igenom alla artiklar och annat och rensat, rensat. Nu är det bara att hoppas jag fått bort allt, har skickat in allt för kontroll till Google eller vilka det nu är och väntar och hoppas att den får klartecken. Annars blir det till att installera om hela sidan med allt vad det innebär, bara tanken på att ladda upp alla bilder och skriva all text gör att man får spunk.
Blir så förbannad på dessa idioter som gör så, må dom brinna i helvetet.


3 kommentarer:

Märit i Mariehem sa...

Det var verkligen inte något veterinärbesök som går att jämföra med dylika i Sverige. Lagom och bra!

Trist att din hemsida blivit hackad - förstår att du önskar dem dit pepparn växer! Förstår inte meningen med att göra något sådant, men jag är ju en godtrogen svensk förstås! ;-)

Anonym sa...

Hej, va skönt att det inte var någon fara med Loffes hosta, man blir ju orolig när det inte går över. I kväll lyste det i ert fd hus. Nya grannarna var där och rekade. Det har inte kommit någon flyttbuss än.
Agneta

Annelie Föll och Hans Alin sa...

Det är tur att det inte är så dyrt med tanke på att Loffe har så´n otur. Får han inte kofötter i skallen så får han brandsläckare på sina små tassar så det blir sprickor eller som nu en otäck hosta.

Agneta, hoppas era nya grannarna blir bra, dom var i alla fall trevliga när vi träffat dom. Träffar du på Maj-Lis så hälsa så gott till henne.
/Annelie