Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-09-16

Valpar och festival


Vi var och tittade på små söta valpar idag. En vän till Iris och Raul har en Portugisisk vattenhund som fått valpar med en schäfer. Jag vet att man inte ska titta på valpar för hur det än är så är det så lätt att åka dit och även om jag länge sagt att ingen valp, det är bara en massa jobb och Hasse inte vill ha en stor hund så är man är inte sämre än att man kan ändra sig. De var ofantligt goa och mamman var hur mysig som helst. Det är ditt beslut sa jag till Hasse, och han beslutade sig raskt då valpen mer eller mindre genast klättrade upp i hans famn, han var beredd att ta hem den lilla rackaren direkt. Men eftersom den bara var 4 veckor får vi vänta ett tag, närmare bestämt till mitten av oktober innan den kan flytta hem till oss.


Valparna hänger under magen på tiken

Kan man annat än smälta?

Där fanns också en söt minigris med namnet Snout

Efter den lilla upplevelsen fortsatte vi in till Tomar för lunch och III Festival Estátuas Vivas de Tomar, en slags medeltida festival. Vi var lite tidiga så vi tog en öl tillsammans med några engelsmän och då var det nästan folktomt på torg och gator.

Lunch på Casa das Ratas. Kan starkt rekommenderas, god mat bra service, bra priser och dom bjuder på ett glas sött vitt vin efter maten.

Ölpaus i skuggan i väntan på händelserna

Som genom ett trollslag blev det en enorm folkträngsel och in tågade ett gäng medeltidsklädda människor och hästar till ljudet av trummor och medeltida musik. Efter kom turisttåget med levande statyer som släpptes av med jämna mellanrum. De skulle illustrera olika yrken och händelser under medeltiden och de tävlade om vem som var bästa staty. Vi vet inte hur det gick då vi for hem tidigare. De var enormt skickliga och framför allt uthålliga, att stå så still i konstiga ställningar i stekande sol och hetta måste ta på krafterna.
På kvällen fortsätter festligheterna med eldslukare, magiker och annat som dom pysslade med under den tiden. Även restauranger är involverade och har specialmenyer med medeltida mat. Vi var inte kvar till kvällsbegivenheterna, hundarna behövde sitt så vi for hem och tog dom till Carill där dom fick doppa tassarna och göra sina försök att gräva sig ner till Kina. Dom behövde lite tröst för de fick inte följa med till festivalen på grund av värmen och folkmassorna.

Marschen på väg in till stan

Djävulen, riktigt ruskig

Barnen fick måla "fens" klänning

Spelmannen spelade en truddelutt när man la pengar i påsen framför honom

En spetäsk

En sömmerska
En präst

En stackars arbetare

En munk/skrivare

En bonde

Och så en riddare förstås


4 kommentarer:

Annika sa...

Ååå bebis va gullig.. Hahaha ja visst är det tur att man kan ändra sig!! Kram

Annelie Föll och Hans Alin sa...

Så sant. Hoppas bara Duro kommer acceptera den lille som kommer bli dubbelt så stor som han.
/Annelie

Anonym sa...


Så himla söt... men hur går det med sötnosen i hägnet?
Agneta

Annelie Föll och Hans Alin sa...

Ja du Agneta, det tycks inte gå alls. Dom hör aldrig av sig tillbaka när vi försöker kontakta dom. När vi varit förbi kommer vi inte längre än till porten och en portugisisk tanta. Tyvärr för vi hade gärna gjort en insats där.
/Annelie