Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-09-11

Vitt och fint


Häromdagen tvättade Hasse framsidan på muren framför huset med högtryckstvätten. Idag var det dags för vidare uppsnyggning. Hasse som aldrig kalkmålat något tidigare tyckte att lösningen var för tunn och ville ha i mer kalk, men som tur var hann jag hejda honom för den ska vara tunn som mjölk. På med handskar och börja slabba. Det blev så fint och nu när man ser baksidan av muren är det bara att inse att en fortsättning är nödvändig.


Baksida

Fina framsidan

Medan jag målade vattnade Hasse backen så att det gick att få ner lite stolp. Äntligen har vi fått till en liten inhägnad så att hundarna kan röra sig lite friare och inte bara på ”verandan” som går utmed huset. Lyckligast är nog Loffe, till hans stora glädje kan han nu fara runt i ris- och plankhögen och leta möss. Duro är lite mer försiktig och följer mest mig i hasorna.Innan vi for var vi till Folksam och Hasse fyllde i en massa papper om att ta ut sin pensionsförsäkring. När vi väl kommit ner kom papperen tillbaka tillsammans med en hälsodeklaration för att skaffa ny försäkring. Han skickade tillbaka själva pappret om att pensionen ska börja betalas ut och vi har inte hört något sen dess. Idag ringde han till Folksam och dom har inte ett enda papper om saken! Helt otroligt, det var väl för jobbigt att hantera ärendet så något ljushuvud har antagligen stoppat allt i papperkorgen. Nu är det bara att börja om från början vilket förmodligen blir tämligen knöligt härifrån.

Nu har bilen och Harleyn fått komma in i garaget.Blir nostalgisk

Den största vi sett hitintills, ca 10 cm3 kommentarer:

Märit i Mariehem sa...

Tur att du hann hejda Hasse, för hållbarheten lär visst bli mycket större om kalken får karbonatisera i tunna skikt. Snyggt blev det!

Går det inte att sätta litet press på Folksam?
Papperen finns säkert någonstans, men någon har slarvat med sorteringen - och det är inte ni!
Att hota med något TV-program, Expressen och Aftonbladet brukar vara effektivt! ;-)

Anonym sa...

Bra att Du hade koll på "calen" Annelie. Om det är för tjockt bara spricker det på muren.
Efter att man "satt" första omgången (under lock, t ex en skifferplatta, då den ju kokar och väsnas) kan man hela tiden hälla på mer vatten i cale-spannen man jobbar med. Huvudsaken att man rör om (med en träpinne, armeringsjärn eller vad man har till hands).
Penslarna skall hållas fuktiga liksom att calen inte får torka i spannen. Men då häller man som sagt bara i mer vatten.Om det stänker där det inte skall vara målat, spolar man med vattenslangen. Eller som de lokala gör blöter marken,stenarna eller vad det är innan, så fastnar stänket inte så lätt. Det som är bra är att det bara är att måla över en ny omgång om det blir fläckigt eller har runnit smuts. Vilket det gör när det regnar. Detta är ju en årlig (minst) arbetsuppgift.Egentligen är det kvinnorna som ska måla,men vi fick vår nye pedreiro att göra både huset och skorstenen sist.
Hälsningar, Gunilla i Monsaraz

Annelie Föll och Hans Alin sa...

Vi får ge Folksam en chans till sen får man väl ta till det tunga artilleriet om dom inte skärper sig.

Då var det ju tur att det var jag som målade Gunilla, man ska ju ta seden dit man kommer. Det var väl en modern pedreiro ni fick tag på som gjorde kvinnojobbet :-)