Bad och Iris hemsida



I dag tog vi bilen ut på upptäcksfärd. Vi hade fått ett tips om en badplats inte långt från oss och den tänkte vi försöka hitta. Riktningen togs ut i kartprogrammet och huven vändes mot norr. Vägen visade sig gå över i en ko-liknande stig så det var bara att vända och söka sig nya vägar. Kartprogrammet är bra för det mesta men man kan inte se om det är farbara vägar eller inte, alla ser de likadana ut utom motorvägarna.
Vi satte på spårningen (svansen) i kartprogrammet för att vi skulle kunna hitta tillbaka, det blev ett summelsurium av små blå ränder och frågan är om vi hittar vilken av dem vi ska följa när vi vill tillbaka.


Det är de klarblå smala ränderna som visar hur vi snurrat runt idag

Det är minst sagt kuperat här, alla byar och riktiga vägar ligger högt upp och vill man ner till floden är det oftast 4-hjuls driven jeep eller liknande som gäller.
Men svårt som vi har att ge upp fortsatte vår upptäcksfärd efter att ha lusläst kartan, och det lönade sig. Efter en hel del snurrande fram och tillbaka fann vi några pärlor, bland annat en vik med sandstrand och enormt klart vatten, annars är de flesta stränder ganska steniga.


Badvik med sandstrand

Hasse tog sig ett provdopp och efter följde Loffe

Duro fick sig en simlektion han inte helt uppskattade

Är man sysslolös kan man bygga färdigt huset som låg vid viken.

Jag har nu blivit färdig med Iris hussäljar-hemsida, www.kopahusiportugal.com, och vi hoppas att huset blir sålt för då blir Hasse och jag bjudna på en tripp till Marocko vilket inte är helt fel. Så kära vänner, ni får gärna vara med och sprida den till alla ni känner, och för all del till de ni inte känner. Vem vet, kanske är det just de som vill ha ett fint hus i Portugal :-)

Vi var bara tvungna att stanna och fota, utsikten var fantastisk

En kräfta som kom och hälsade på oss.

Efter kloklippningen fick hundarna leka "Sök efter korvbitar" som belöning



Kommentarer

Åå va härligt å bada! Avis!!!
Kraam
Förstår det. Nästan som då vi var i stenbrottet i Sala fast aaaningens större:-)
Kram kram
/Annelie
Vilken härlig strand, och ni tycks vara ensamma där. Kallt i vattnet? Jag har faktiskt hittat ungefär var det ligger på vår Auto Route karta.

Ni som är ute och åker en del, har ni varit vid de romerska utgrävningarna i Coimbra? Om inte så ska ni göra ett besök där, helt fantastiskt, om man gillar att se hur det har sett ut för så där 1-2000 år sedan.
Det ska bli intressant att se den norra delen av Portugal. Vi börjar vår resa på fredag.
Ha det gott.
Just då var vi ensamma i alla fall, vattnet var nog inte kallt egentligen men mot solvarm kropp var det en chock.
När vi var i Coimbra var det för att leta hus så det blev inte så mycket sightseeing, men det ska bli. Var kan man hitta utgrävningarna tro, det låter spännande?
/Annelie
Blir också avundsjuk på att ni fortfarande har badväder! Vilken härlig strand ni hittade!
Här kan ni läsa om Òbidos och Conimbriga.

http://www.lillviks.blogspot.se/2011/03/pa-vag-mot-spanien-igen.html

http://www.lillviks.blogspot.se/2011/03/conimbriga.html
Märit - förstår att du blir avis, det skulle jag också blivit, stranden var verkligen ljuvlig. Hoppas bara den är lika folktom nästa gång :-)

Maggan o Ingemar - Tack för info, det läggs absolut till "Det vill vi se"-listan.
/Annelie

Populära inlägg i den här bloggen

Gäster upplever genuint lantliv

Vilket mörker

Finbesök idag