En dag i bilder


I dag berättar vi med bilder.

 Dagen började med god frukost. Och visst har jag blivit bortskämd!

 Snabbade på att ta bort all plast och maskeringtejp i nedre sovrummet innan rörisarna skulle komma. Färgen blev "pastellig" aprikos.

 Rörisarna kom och började sitt dagsverke, här borrar de hål i golvet inför rördragningen

 Under tiden upptäckte vi miljoner små taggar på Loffe efter gårdagens race i björnbärssnåret, inte konstigt att svansen slokade.

 När rörisarna tog lunch passade vi på att fara in till festligheterna i Tomar. Här står Donna Fatima och säljer lotter och T-shirts till förmån för hägnet. Vi köpte ett gäng T-shirts till Papsen, mamsen och oss.

 Portugiser älskar bakverk av alla de slag. För att vara ärlig så måste vi erkänna att det gör vi med så det blev en påse med hem.

 Chark och ost fanns det också

 De här har släpat med sig vedeldade ugnar till marknaden. Vilket slit!

 Ganska oansenlig byggnad tyckte jag...

 ... som visade sig innehålla en fin kyrka.

 Ett av stånden sålde hundvalpar, något som gör mig arg. inte konstigt att det finns så många gatuhundar då valpar köps på impuls!

 Här fanns karuseller, pariserhjul, berg&dalbana, radiobilar och mycket mer,

 bland annat ett spökhus

 Väl hemma festade vi på portugisisk jättemunk. Gott! Vi var tvungna att vara ute i trädgården eftersom rörisarna rumstrerade inne och Duro är som han är, dvs gillar inte hantverkare

 För att fördriva tiden blev det lite trädgårdsarbete

Otto hjälpte till, han sprang och hämtade fallfrukt hela tiden som han knaprade på. 

Rörisarna åkte hem vid 7-tiden och återkommer nästa helg för att göra klart. Dom har ordinarie arbete på annat håll och extraknäcker med vårt värmebehov.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.





Kommentarer

Vad fint det blev med den apricosa färgen. Marknad var det länge sedan vi var på och jag hoppas vi snart träffar på någon. Har läst lite i vår Portugisiska turistbok om olika sevärdheter, som vi hoppas kunna besöka.
Ha det gott.
Far ni söderut så håller marknaden i Tomar på till fredag. En fika då kanske
/Annelie
Mycket vacker färg på sovrumsväggen.

Synd att inte rörisarna blev klara med tanke på regnprognosen i mitten av veckan. Tur ni har värmefläkten som reserv.

Behövs det eldningstillstånd i Tomar. Vi har inte fått riktigt klart för oss om det är en lokal bestämmelse eller inte. Här i Moura behövs det i alla fall.
Asså åååå vilken söt bebis!!!! åååå jag döör!!! Och det verkar gå strålande med hela flocken! va skoj! Jag har inte hunnit läsa igenom de sista inläggen, men en skype snart!!
krrrraaaaaaaaaaam
Marninger sa…
Kan inte riktigt urskilja alla ingredienser men den ser verkligen läcker ut den där frukosten.
Janna - Tror inte det behövs eldningstillstånd här, ingen har sagt något i alla fall. kanske vi borde kolla upp det ut i fall att...

Annika - Visst är han söt men du får inte dö för det, vem ska jag då skypa med?

Marninger - Hasse blev glad över din kommentar. Det är kokt ägg förstås, skinka, tomater och örtkryddor som han stekt. Nam nam

/Annelie

Den frukosten går inte av för hackor.
Det vattnas i munnen!

Hoppas att rörisarna blir klara snart. Nu ska det visst komma kalla nätter även neråt de sydligare länderna, sa de nyss på väderprognosen.
Ja Märit, Kommer du någonsin ner så kan du få njuta av Hasses frukostar :-)
Vi håller tummarna för att rörisarna verkligen kommer till helgen så det blir färdigt någon gång. Speciellt som vi ka få gäster över jul ( som kommer fortare än man anar) det vore trist om deras enda minne var - "FRYSER"!
/Annelie

Populära inlägg i den här bloggen

Gäster upplever genuint lantliv

Vilket mörker

Finbesök idag