Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-10-13

En typiskt rörig dag


Gårdagen blev mer än lovligt rörig. På kvällen skulle vi ha våra första middagsgäster i det nya köket så vi for in till fredagsmarknaden och inhandlade grönsaker och diverse delikatesser så som getost och oliver. När vi ändå var där passade vi på att kolla om vi kunde hitta röda vinbärsbuskar, det blir så himla god saft av dem, men ingen hade sådana med sig denna vecka. Hoppas vår efterfrågan tog fäste så att de tar med sig till nästa vecka.
På vägen hem ringer Raol och vill ta med Hasse för att titta på traktor i närheten. Jag blev avsläppt hemma för att sanera huset från damm/hundhårsråttor och flugor. Flugsäsongen har satt in och vi fullkomligt invaderas så snart en dörr öppnas. Här i Tomar är flugorna adliga, förmodligen med anor från tempelriddartiden. När man använder flugsmällan hemma i Sverige blir det röda märken, här blir färgen ungefär som när man klämmer sönder ett blåbär så de måste vara blåblodiga.


Vägen ner mot gamla delen av Tomar med Convento de Christo som vakar över staden

Nåväl, ”i närheten” var inte så nära, åtskilliga timmar senare kom Hasse hem och vi for iväg till Conntinente och handlade resten vi behövde + 80 kg hundmat för tvålpengarna. På vägen hem ringde Raol igen, denna gång hade han en presumtiv köpare på lastbilen, de stod och väntade vid huset så det blev järnet hem. Killen ville ha lastbilen, vi fick inte riktigt vad vi ville men det var åtminstone mer än den förra bjöd och vi blir av med ett bekymmer. Om han nu kommer tillbaka i dag som han lovat med pengar.

Till slut kunde vi sätta igång och fixa maten. Det är ju Hasse som är kocken i huset, jag står för pannkakorna, en och annan vegetarisk rätt och så är jag bra på att skala och hacka, resten fixar guldklimpen.
Våra middagsgäster anlände och vi hade en mycket trevlig kväll som blev tämligen sen, orken tröt och vi stöp i säng så det blev inget skrivande den kvällen.


0 kommentarer: