Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-10-17

Roade grannar


Det har regnat nästan hela dagen idag. Eftersom vi inte gillar blöta skitiga hundar, dom är inte heller speciellt förtjusta i att bli våta så letade vi reda på deras regnkläder. När jag kom ut med vovvarna mötte vi vår granne Antonio. Han blev så förvånad och skrattade gott, han blev så till sig att han sprang och hämtade hustrun sin, något liknande har de nog aldrig skådat. Kan tänka mig att dom sitter på kammaren och ruskar på sina huvuden och tänker; galna svenskar.


Inte konstigt för oss men för en portugis...

Dessvärre hade varken Hasse eller hundar regnkläder på eftermiddagspromenaden. Det såg så lugnt ut, inga hotande moln i början men efter att de gått en liten stund öppnade sig himlen och hem kom tre pojkar fullkomligen genomsura. Vädret är inte alltid att lita på, det kan gå fortare än man anar.

Så kom Hasses efterlängtade leksak i dag; en traktor med gräsklippare och harv! Ni vet, små pojkar – små leksaker, stora pojkar – stora leksaker. Men jag måste erkänna att det inte bara är en leksak, vi kommer ha stor nytta av den. Trots att det regnade var han tvungen att åka ut och testa den, vilket han gjorde med ett stort leende. Nu ska vi väl få bukt med allt ogräs, tuvor och framför allt klippa den bakre delen av tomten där gräs/ogräs är i midjehöjd nu.


Se vilket garv han har, lycka är stora leksaker :-)

Första turen, lyckan är total

Vi har blivit av med lastbilen till slut, denna köpare betalade lite mer än vad den första som var och tittade bjöd. Nu ska den köras till Belgien där den ska säljas igen. Det är i alla fall skönt att ha blivit av med den, förr eller senare hade vi fått problem med myndigheterna eftersom man inte får ha svensk-regat fordon här hur länge som helst. Summa sumarum blev inte flytten så hiskeligt dyr tack vare detta så vi känner oss ganska nöjda.

Modernt med graffiti, kanske vi ska behålla det i nedre sovrummet?0 kommentarer: